Hotell eller semesterbostad till Höstresa i Italien

Åk med Escapeaway på höstresa till Italien och bo i en handplockad semesterbostad

Italien är en utmärkt destination om du överväger att tillbringa en vecka eller långhelg söder om den svenska gränsen under den regniga hösten. En höstresa till Italien innebär oftast behagliga temperaturer, frisk luft och en skön sensommarsol. Och ju längre söderut du reser desto varmare blir det.

Den italienska hösten är, liksom på de flesta europeiska platser, omväxlande, med möjlihet för både stranddagar och storstadssemester i behagliga temperaturer. Varför inte åka iväg på en storstadssemester till Rom, eller en tur till den solrika ön Sicilien? Med Escapeaway är möjligheterna öppna, och vi erbjuder fler än 1500 handplockade semesterbostäder fördelade över hela Italien. 

Går höstresan till Italien kan du se fram emot vädret som bjuder in till behagliga promenader dagarna igenom, att det finns fina möjligheter för att ta ett dopp i havet vid kusterna - framför allt i södra Italien, och att lunchen kan intas på uteserveringen till en charmig lunchrestaurang. Under kvällen faller graderna lite och det kan vara en bra idé att spana in restaurangens finurliga interiör istället för innergården och uteplatserna.

Årstiden är perfekt till att åka iväg på en vandringssemester, och här utmärker kullarna i Toscana sig, tillsammans med delar av Apenninerna, som fortfarande på denna tid ger möjlighet till fantastiska utsikter. Har du lust till att åka långt, kan du ta ture till "Italiens häl", regionen Apulien, med de pulserande havsstäderna Brindisi och Bari, samt naturligtvis huvudstaden Lecce

Sicilien är ett perfekt resmål för höstperioden, då det finns många förnuftiga flygförbindelser (Sicilien har 4 flygplatser), och vädret normalt sätt är ett av de bästa i Europa under hösten. Här kan du uppleva aktiva vulkaner, frodiga plantager, inspirerande stadsliv och mysiga landsbyar. Man brukar säga att Sicilien - Medelhavets största ö - inte kan upplevas på endast ett besök, så försök begränsa dig till ett mindre område.

Överväger du att spendera din höstsemester i en av de italienska regionerna, så använd sökfunktionen på toppen av sidan för att hitta din semesterbostad till höstveckorna. 

Aktiv höstsemester i Italien

Många svenskar väljer också att spendera höstresan med att åka på cykelsemester, antingen på landsväg, eller med mountainbike, Här kan du verkligen utnyttja det italienska landskapet till din fördel, och då trafiken på de klassiska semestermålen är något avdämpad, är det också betydligt mer säkert. På denna tidspunk är det ofta också möjligt att hyra sin semesterbostad färre dagar åt gången (i motsats till under högsäsongen), vilket gör det möjligt att uppleva fler områden på samma resa. 

Italien har naturligtvis också en rad fantastiska golfbanor och är du trött på den svenska hösten, kan du avsluta din golfsäsong på en höstresa till Italien, där gräset fortfarande är grönt och omgivningarna i stort sätt alltid är storslagna. Varför inte slå ut från en klipptopp, chippa från vulkanskt grus eller putta bollen i hål på en tätklippt green i skuggan av pinjeträden?