En guide till Italiens bästa hideaways

Det italienska landskapets inre delar inbjuder verkligen till att bli ordentligt utforskade. Även om det är underbart att vara vid stranden eller semestra i en bullrande metropol så råder det ingen tvekan om att det bästa av Italien det får man på ett av våra så kallade "hideaways". Där får du en extra upplevelse, inte bara av hög kvalitet utan även av att befinna dig mitt i något unikt - något som du inte delar med hela världen.

Hos oss får du mer än bara en plats att sova på under semestern i Italien. Vi sätter nämligen en ära i att finna de pittoreska och nya destinationer med en helt speciell charm och gästfrihet - och är du mer till klassiska och mycket turistvänliga resmål, så finner du naturligtvis också det i vår online-katalog. Urvalet är stort och brett, från små, välkomnande B&B, semesterbostäder och storstadshotell till fristående villor, stämningsfulla vingårdar och semesterresidens fulla av faciliteter längs kusten.

Slår ditt hjärta också för Italien?

Det gör nämligen vårt! Därför ger vi dig med glädje kompetent vägledning om hela Italien och alla våra hideaways i Italien. Och det kostar dig ingenting. Många av oss har bott i Italien och en hel del talar också italienska - och det får du gärna dra nytta av. Så har du behov av tips och råd om transport eller liknande kan du alltid fråga oss, för vi lägger märke till mycket mer än bara det som rör våra boende, när vi reser Italien runt för dig!

Det italienska landskapet är perfekt att utforska inifrån. Även om det är härligt att spendera lata dagar på stränderna, eller åka på semester till de spännande metropolerna, är vi övertygade om, att det bästa av Italien får du på ett av våra så kallade "hideaways", där du får en unik upplevelse, inte bara då det kommer till hög kvalitet, men också genom att vara mitt i något alldeles speciellt - något som du inte delar med hela världen.

Här kan du läsa om några av våra bästa hideaways i Italien. Gemensamt för dem alla är, att de är populära bland våra skandinaviska gäster, och ger dig känslan av att vara på en helt speciell plats i världen. 

Villas Costa d'Orlando på Sicilien

Alltså, om du inte utbrister ett lätt tillbagadraget "wow" när du anländer till Villas Costa d'Orlando, så har du upplevt mer än de flesta. En helt otrolig utsikt över havet med de Eoliska öarna i fjärran, och så blir du inkvarterad i din alldeles egna villa med privat pool på bergssluttningen. Våra gäster tvekar in om att detta är crème de la crème när det kommer till italienska hideaways.

Dessutom bor du på Siciliens dramatiska norra kust, med kort avstånd till vulkanen Etna och flera andra nationalparker. Från Sverige och Danmark kan du flyga till antingen Palermo, Catania eller Trapani, och njuta av turen till Villa Costa d'Orlando i en hyrbil som du hämtar på flygplatsen.

>>> Läs mer om Villa Costa d'Orlando här

Residence Villa Sant'Alfonso på Amalfikusten

För den stora familjen med barn, hittar man få platser som är så härliga som Residence Villa Sant'Alfonso. Här bor du i rymliga lägenheter, med en otrolig utsikt ner genom klyftan och ut mot Medelhavet - en sann pärla på Amalfikusten. Placeringen "uppe i backarna" ger frisk luft på de varma sommardagarna, och härifrån når du den lilla staden Scala på en kort promenad. Varje lägenhet har sin egen terrass med vacker utsikt, och det finns en stor gemensam pool.

Amalfikusten nås lätt från flygplatsen i Napoli, eller från en av de två flygplatserna vid Rom. Hyr en bil, eller ta tåg och buss hela vägen till Scala. Åk på en utflykt till Napoli, ta en tur upp på vulkanen Vesuvius, eller besök det legendariska, antika Pompeji. 

>>> Läs mer om Residence Villa Sant'Alfonso här

Hotel Leopold vid Cinque Terre

Som klistrad på sluttningen, ligger Hotel Leopold och blickar ut över det azusblå havet vid det populära semesterområdet Cinque Terre. Utöver poolen och dess panoramautsikt, får du också en rad små terrasser, som byggts där terrängen gett möjlighet till det. Släng dig ner i solsängen och njut av morgonsolen, eller åk på utflykt till Cinque Terre under dagen för att vända hem till detta unika hideaway på kvällen, med flera upplevelser i bagaget.

På den andra sidan av backen hittar du stationen, varifrån du lätt kan ta dig runt i Cinque Terre, eller varför inte åka längre och besöka Pisa eller Genova på en utflykt?

>>> Läs mer om Hotel Leopold här

Residence Celeste vid Comosjön

Bland våra norditalienska hideaways är Residence Celeste en pärla, som charmar de flesta. För äve om semestermagneten Comosjön i sig själv bjuder på en mängd vackra lägen, så har denna gamla vlla, med sitt charmiga och unika läge, fått ett av de bättre platserna på jorden. Du bor högt över sjön, med en helt otrolig utsikt, men samtidigt i promenadavstånd till allt, som du har behov av.

Härifrån är det kort avstånd till den schweiziska gränsen, och därmed kort körtid till södra Sverige - och dessutom endast 15 minuter till färjan över till fantastiska Bellagio.

>>> Läs mer om Residence Celeste här

Boka en resa till Italien på ett av ovanstående hideaways till din kommande sommarstemester - eller kanske till en get-away till hösten? Har du behov av mer inspiration, så nyttja vår sökfunktion, där du kan filtrera din sökning på ett visst område, eller söka på en viss typ av semesterboende. Vårt urval innehåller fler än 1800 hotell, villor och semesterlägenheter, så det finns helt säkert något för varje smak.

Hideaways i Italien

 • Gästrecensioner 8,6
  Syditalien
  194 hotell
  I Syditalien är solen varmare, ljuset mer intensivt och färgerna mer sprakande. Syditalienarna är dessutom närvarande och gästvänliga människor som håller fast vid sina stolta traditioner. Här hittar du inte bara fantastiska stränder utan även ... det äkta Italien. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Norra Italien
  137 hotell
  Norra Italien är som en skattkammare. Här kan du uppleva kristklara sjöar som Iseosjön, vindistrikten Franciacorta, Valpolicella och Prosecco samt romantiska Venedig. Välj ett strategiskt välplacerat boende som gör din semester bekväm, eller ... rådfråga oss för en spännande rundresa. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,4
  Sicilien
  75 hotell
  Att resa till Sicilien är en underbar upplevelse av vackra landskap, vulkanen Etna, historiska kulturskatter och vackra stränder. Det här är en drömsemester både för den som är intresserad av historia och för den som vill sola och bada - och ... inte minst för den som vill äta gott! Läs mer
 • Gästrecensioner 8,3
  Toscana
  73 hotell
  Toscana är med sina långa cypress-alléer, böljande landskap med vinodlingar och små vingårdar själva begreppet av italiensk latidyll. Samtidigt är det en region som bjuder på storslagen renässanskonst och utsökt gastronomi i ett pärlband av ... berömda kulturstäder. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  Kampanien
  55 hotell
  Neapel är kulturell höjdpunkt i regionen, men en resa till Kampanien är också en möjlighet att få uppleva den vackra Amalfikusten med några av Italiens mest idylliska kuststäder. Missa inte heller alla historiska sevärdheter som Pompeji och Pæstum.
 • Gästrecensioner 9,2
  Lazio
  55 hotell
  Lazio för många är huvudstaden Rom, som naturligtvis är väl värd ett besök. Men Lazio bjuder även på mycket mer, från den vackra kusten med städer som Sperlonga till ett vackert inland med vindistriktet Frascati. Du kombinerar fint en semester ... här med Amalfikusten eller Toscana. Läs mer