Generationsresor till Italien

Res flera generationer tillsammans och få en semester som glädjer er alla

Livet är till för att leva och ingenting är så värdefullt som roliga upplevelser tillsammans med dem man älskar mest, nämligen sin familj, barn och barnbarn. Res på en generationsresa med Escapeaway som ni kommer minnas länge!

Det finns inget finare än att ge något vidare till sina närmaste, samtidigt som man själv får glädjen att i fulla drag njuta av det. Hos oss på Escapeaway tvekar vi inte på att Italien är ett fantastiskt land när hela familjen ska resa på semester tillsammans.

Låter det som några önskemål du känner igen? Så överväg en resa med hela familjen. Inte bara den traditionella kärnfamiljen med mamma, pappa och barn  – utan en semester där hela släkten är tillsammans och kan koncentrera sig på varandras sällskap. Denna typen av resor är vi mycket glada för att kunna arrangera hos Escapeaway.

Semester med gott om plats i familjevänliga omgivningar

Nedanför framhäver vi fyra utmärkta semesterställe vi samarbetar med här hos Escapeaway, som är extra bra till stora familje- eller generationsresor. Men bara lugn: Vi har många, många fler – Italien utmärker sig på detta område vid att exempelvis erbjuda många hus och stora villor där ni får plats till hela sällskapet med både barn, barnbarn och dem gamla.

Kontakta oss för tips och råd med att planera en skön semester i Italien i familjevänliga omgivningar där det finns något att uppleva för både den äldre som den yngre generationen.

Hotel Sovestro

Hotel Sovestro i Toscana. Smakfullt hotell vid foten av den medeltida staden San Gimignano, som är berömd för sina torn. Hotel Sovestros restaurang är mer än utmärkt, den är riktigt bra. Här äter du bättre än på dem flesta ställe i Toscana, och det säger inte så lite. Hotellets rum är rymliga med egen balkong eller terrass, och barnen kommer utan tvekan bli lyckliga för barnpoolen. De vuxna kan njuta av lugnet runt vuxenpoolen.

Villa Sciare Modo

Villa Sciare Modo på Sicilien. Familjedriven villa på den frodiga marken vid vulkanen Etna. Ett skönt ställe att hålla semester på – fantastiskt placerad mellan vulkanen och havet. Utsikten till Etna är med till att göra en semester på Villa Sciare Modo oförglömlig. Villans trädgård är ett litet äventyr i sig själv, med citronträd, olivträd och köksträdgård. De rymliga lägenheterna har eget kök och ni kommer älska att slappa och umgås runt poolen. Våren kommer tidigt till det södra Sicilien vilket innebär att sol-säsongen är längre än resten av Italien.

Villa Martina, Lucignano
Villa Martina, Lucignano i det östra Toscana. Plats är ofta nyckelordet när tre generationer ska resa tillsammans. Det får du i överflöd när ni väljer att boka Villa Martina som ligger nära den genuina medeltidsstaden Lucignano. Här kan bo upp till 18 personer, och ifall ni blir ännu fler är det också möjligt att boka grannhuset genom Escapeaway. Villan rymmer både öppenspis, kök och badrum med både dush och badkar. Den stora poolen i den frodiga trädgården är som gjord för ren avkoppling för alla generationer.

Podere La Pieve Vecchia

Podere La Pieve Vecchia vid sandstränderna i Toscana. Bondgårdssemester vid havet i sköna omgivningar. Här kan ni njuta av den goda maten som serveras i restaurangen på stället, och det bjuds på en blandning av rätter med kött och fisk. Lägenheterna är välinredda och det finns två fina poolområde för både barn och vuxna. Dessutom finns det en fin grillplats samtidigt som ni kan hyra mountainbikes eller cyklar för att utforska området och det sköna landskapet runt er. 

Agriturismo Le Querciole

Agriturismo Le Querciole erbjuder dig och familjen så många fördelar att vi knappt vet var vi ska börja. Detta unika lantställe med 6 lägenheter ligger i en stor fin olivlund strax utanför den mysiga staden Casciana Terme. Här står värden Gianluigi och hans familj till förfogande och ser till att ni får en oförglömlig vistelse. Med både produktion av olivolja, vin mm. går ni aldrig hungriga och uppe i stan dit ni kan promenera finns det en fint urval av restauranger. På gården kommer barnen älska både poolen, gräsmattorna och djuren som Gianluigi stolt visar upp till barnens nyfikna glädje.

 

Villa Irene

Villa Irene ligger vid Badstränderna i Toscana och infriar dem flestas dröm om en villasemester i Toscana. Förutom att vara en stor och rymlig villa med hela 20 sängar ligger Villa Irene med ett perfekt läge för att tillmötesgå både unga som gamlas krav till semestern. Med privat pool och gångavstånd (100 m) till närmaste restaurang behöver ni aldrig gå långt för att äta gott. Barnens sug efter en badstrand infrias då ni endast har 11 km till kusten och sandstränderna. För dem äldre blir det inte bättre då Toscanas sevärda pärlor så som San Gimignano, Volterra och Pisa ligger inom korta bilturer. 

 

La Collina dei Nebrodi

La Collina dei Nebrodi är ett sicilianskt lantställe som bokas privat för ert sällskap. Sergios lilla paradis uppe i Nebrodi bergen på Siciliens nordkust ligger och blickar ut över kusten med dem Eoliska Öarna i horisonten. Alla rum har eget badrum och frukost ingår i priset likt en hotellvistelse. Men fördelarna slutar inte här: Den karismatiske ägaren Sergio står till förfogande under hela vistelsen och arrangerar allt från middagar till trekking-turer i bergen. Som om det inte skulle vara nog kan ni kombinera sköna dagar på stränderna nere vid kusten och utflykter till vulkanen Etna. Gör hela familjen klar till ett äventyr på Sicilien som ni sent kommer glömma!

 

Agriturismo Antico Fio

Agriturismo Antico Fio ligger i Casentino dalen i det östra Toscana är utan tvekan stället ifall ni är ett större sällskap. Här får ni rikligt med plats både till att bo och umgås då dem 11 lägenheterna ger totalt 44 ordentliga sovplatser med plats för ytterligare 9 extra sängar. Därför kan du bjuda in ”hela tjocka släkten” – och några till! På gården kan vi arrangera både frukost och middagar som intas i den sköna trädgården med utsikt till den charmiga medeltidsstaden Poppi, drygt 2 km bort.

 

Il Pozzo

Il Pozzo i det östra Toscana är lantstället där precis allting går upp i en högre nivå. Den personliga och närvarande servicen från Carla och hennes familj gör att ni säkerligen får en toskansk vän för livet. Dem totalt 9 lägenheterna har alla egna uteplatser och dess varma och personliga inredning vittnar om den kärleksfulla hand familjen driver stället med. I matsalen serveras det toskanska rätter som få restauranger kan konkurrera med, med stor del råvaror från den egna produktionen så som högklassig olivolja, vin och grönsaker.

 

När fler generationer reser tillsammans blir livet en fest

Generationsresor blir mer och mer populära i dessa år, och det hänger ihop med att fler och fler inser hur viktigt det är med kvalitetstid på tvärs av generationerna.

Kanske är du mor- eller farförälder och upplever ofta att det kan vara lite av ett logistiskt pussel att finna till med barnbarnen. Både för det dem har ett inrutat schema med mycket att göra i sin vardag, men kanske också för att du själv lever ett aktivt liv. När ni reser tillsammans kan ni ta er god tid till att umgås och lära känna varandra ännu bättre. Att hålla semester hela stora familjen eller släkten är en investering i tid, upplevelser som många går miste om. Ta chansen innan det är försent!

Bjud med hela familjen eller släkten på en resa till Italien för att fira

Kanske står du inför ett firande av en rund födelsedag, ett silver- eller guldbröllop och vill gärna göra det till något helt speciellt – ett firande som hela familjen ska kunna minnas och tänka tillbaka på i många år fram över.

Här är generationsresan också en fin möjlighet. Barn och barnbarn vill utan tvekan jubla över vetskapen om en semester – och den äldre generationen firar samtidigt sin stora dag med bravur. 

Semester med barnpool, eget kök – och tillåtelse till högljudda lekar

När du ska boka din resa för tre generationer är det naturligtvis mycket som ska fungera. Resmålet ska vara anpassat för både barn och vuxna – och barnbarnen ska ha gott om plats att leka på. Det ska gärna finnas en intressant stad eller vacker natur i närheten. Möjligheten för att gå på museum, på kaffé, på teater eller liknande vill dem vuxna ofta sätta pris på. Är barnbarnen i tonåren sätter dem ofta pris på att kunna slänga sig på stranden eller poolen flera timmar varje dag.

Är barnbarnen små är det viktigt med barnvänliga omgivningar där dem också får leka och ha kul. En barnpool kan också vara bra när dem små ska roa sig. När ni reser flera tillsammans är det ofta bekvämt om ni har eget kök eller en restaurang på stället ni bor på. Det ger fin flexibilitet och möjlighet för att äta i avkopplande omgivningar.

Escapeaway har flera semesterbostäder som lever upp till ovan krav – antingen alla eller några av dem. Titta på våra möjligheter och dröm dig bort till Italien med barn och barnbarn.