Guidade turer och Utflykter vid Gardasjön

Boka utflykter och guidade turer vid Gardasjön här

Åk iväg på spännande utflykter och guidade turer vid Gardasjön med Viator och Escapeaway. Välj mellan många tuer och utflykter tillsammans med professionella guider. Hög kvalitet och säkrade platser.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer vid Gardasjön erbjuds av Viator i samarbete med Escapeaway.

Förslag på utflykter runt Gardasjön

Kulinariska upplevelser
Gardasjön är det perfekta resmålet för dig som uppskatar gastronomi och goda viner. Sjön ligger mellan regionerna Trentino Alto Adige, Veneto och Lombardiet och dess närområde har skapat de bästa av förutsättningar för en rik och frodig matkultur. Närheten till vinområdet Valpolicella, och dess stora dragplåster - Amaronevinet - bäddar naturligtvis för upplevelser i vinets värld, så varför inte åka iväg på en vinprovning på en agriturismo, eller följa Strada del Vino ("Vinets väg") som leder dig genom stora delar av området, och där du kan ta så många stopp du vill längs vägen. 

Storstäder du inte får missa i närheten av Gardasjön
Verona är staden som kanske mest är känd för att vara kuliss till en av vår världs mest kända kärlekstragedier, Romeo och Julia. Men Verona är mycket mer än så. Promenerar du ner för alla vackra marmorbelagda gator i det historiska centret, möter du en vacker arkitektur på din väg, i form av gamla byggnader, vackra kyrkor, stora torg, spännande museum - och inte minst den stora, kända Arenan där du kan uppleva operaföreställningar och konserter under öppen himmel.

Lite längre bort från Gardasjön, men fortfarande tillräckligt nära för en dagsutflykt, ligger Venedig, som egentligen inte behöver någon närmre presentation. Staden som är byggd på vatten lockar fram en speciell känsla hos dess besökare - ingen annan plats i världen går att jämföra med Venedig. Passa på att titta på sevärdheter som Piazza San Marco, Ponte di Rialto och Canale Grande - men ta dig sedan bortom turiststråken och gå på upptäcktsfärd på de mindre gatorna som leder dig in i den mystiska, autentiska delen av Venedig.

Upplevelser för barn och barnsliga själar
Gardasjön är ett perfekt resmål för hela familjen, inte minst på grund av alla badmöjligheter som finns runt sjön! Men vill du gå ett steg längre, och garantera en rolig dag för barnen - och för vuxna barnsliga själar - så är ett besök på en av Europas mest besökta nöjesparker, Gardaland, ett recept på succé. Hela parken täcker en yta på 445 000 kvadratmeter - så att få en hel dag att gå här, kommer inte vara ett problem! Ytterligare ett alternativ är vattenlandet Caneva World, som ligger i sydöstra delen av Gardajsön. Här hittar du pooler, vattenfall, vattenrutchkanor och allt annat som lockar fram ditt inre vattendjur.  

Tre av våra favoritstäder runt Gardasjön
Staden Salò ligger ungefär mitt på Gardasjöns västra kust, och kan briljera med en av sjöns längsta hamnpromenader, samt en stor marina som, precis som stadens gågata, har mycket att erbjuda. Varje lördag arrangeras en av Gardasjöns största marknader i Salò - och den lockar både italienare och turister som vill göra sig ett fynd. Tar du dig istället längre söderut, och vidare ut på halvön Benaco som sticker ut i Gardasjön, hittar du på dess spets staden Sirmione som är mest känd för sina grottor och frodiga natur, men även det pittoreska centret lockar många besökare. Malcesine på Gardasjöns nordöstra spets är med sitt medeltida centrum en av de mest charmiga städerna runt sjön. Här kan du dessutom ta kabinbanan upp till berget Monte Baldo, som även skulle kunna kallas Gardasjöns balkong - bättre utsikt än så här går knappast att finna runt sjön.

>> Läs mer om udflugter