Sista minuten resor och restresor till Gardasjön

Letar du efter restplatser och sista minuten till Gardasjön så kan vi hjälpa dig. Hos Escapeaway är vi experter på Gardasjön, och vi får löpande tillgång till nya boende och restplatser på allt från hotell till lägenheter och hus.

Kom ihåg att bor du i södra Sverige kan du med enkelhet bila till Gardasjön - och vi hjälper dig att finna rätt boende.

Behöver du snabbt komma bort från den svenska "sommaren", eller är du bara lite sent ute? Då kan du ha tur och hitta några trevliga semesterbostäder för en billig peng vid Gardasjön. Är du redo att köra själv, eller att boka en snabb flygbiljett, så kan du exempelvis flyga till det vackra Bergamo eller otroliga Venedig, så är vi redo med restplatser och billiga semesterboende vid Gardasjön.

Det blir alltså din lycka, att andra tvingats avbryta sin semester med kort varsel, för då hotellen inte gärna vill stå med tomma rum, sänker de ofta priserna mer än förnuftigt. Och du kan glädja dig över att urvalet redan är relativt begränsat, så det finns inte mycket att behöva ta ställning över. Skynda dig att boka din billiga sista minuten-resa till Gardasjön, och kom iväg på en härlig semester.

Väl framme vid Italiens största sjö, på italienska Lago di Garda, väntar dig en semester i vackra omgivningar, som bjuder på talrika sevärdheter, aktivitetsmöjligheter, och inte minst ren avslappning.

Den förhållandevis korta restiden, i alla fall från södra Sverige, samt det härliga klimatet gör Gardasjön till ett perfekt resmål till dig som är på jakt efter en billig restresa. Men det finns många fler anledningar till att folk återvänder hit på semester år, efter år, efter år.

Utforska den vackra naturen runt Gardasjön

Gardasjön, som är över 50 km lång, omges i norr av de höga Alperna, medan landskapet i den södra delen är mer platt och bebyggt. Variationen skapar inte endast fantastiska landskap som pryder många vykort, men ger också många möjligheter för en aktiv semester.

Utöver vattensport på sjön, som t.ex. segling och vindsurfing, har du massor av möjligheter för att åka iväg på vackra vandringsturer, sätta krafterna på prov i markerade mountainbike-spår, och komma till okända avstickare på ridturer. Här du tagit med golfklubborna, finns det runt Gardasjön också åtskilliga golfklubbar med banor av hög kvalitet, där du kan hålla liv i ditt spel i enastående miljöer.

Karta över Gardasjön

Populära hotell vid Gardasjön

Italien, Norra Italien, Veneto, Castelnuovo del Garda
9,0
Fantastiskt
2821 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Sirmione - Colombare
8,7
Mycket bra
1047 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Tignale sul Garda
9,0
Fantastiskt
1046 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 2.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Kulturskatter och mys i landsorterna

Även om de bildsköna landskapen säkert är det som de flesta förknippar med Gardasjön, är de mysiga landsorterna och de många kulturella sevärdheterna också en stor del av upplevelsen.

Sirmione på öns södra bredd är ett exempel på en av de städer du bör besöka. Denna vackra stad är ett populärt resmål, men har trots det lyckats bevara sin unika atmosfär. Här kan du bland annat besöka Catullus grottor, Villa Romana Grotte di Catullo, vilka är resterna från av en romersk villa som på sin tid var en av de mest storslående i Italien.

Kör också en tur till Malcesine på den östra sjöbredden, där fästningen Castello Scaligero är den stora attraktionen. Staden har dessutom fått en ny linbana som du kan ta upp till Monte Baldo. Härifrån har du en vidunderlig utsikt över sjön och inte minst många möjligheter till att vandra eller promenera i vacker natur. I området växer bland annat många orkidéer, och du kan också hitta den karaktäristiska växten edelweiss. Och blickar du upp mot himmeln kanske du ser en kungsörn flyga förbi.

Något för hela familjen

Utöver upplevelser i vacker natur och till spännande kulturella sevärdheter, är Gardasjön också ett resmål, som med närheten till många vattenparker och äventyrsländer, är bra lämpat för barnfamiljer.

I det sydöstra hörnet av sjön ligger till exempel Gardaland, som är ett av Italiens och Europas bästa nöjesparker. Uppdelat i olika teman och med attraktioner för alla åldrar, är parken en säker hit bland barn och barnsliga själar.

En restresa till Gardasjön är naturligtvis också en möjlighet att utforska det italienska köket. Det finns otroligt många bra restauranger i städerna runt sjön, som med områdets råvaror producerar läckra pizzor, pastarätter och annat gott. Många av de traditionella rätterna innehåller citrusfrukter som blivit odlade i området sedan 1300-talet. Likaså är många av rätterna lagade med jungfru olivolja som producerats lokalt.

Använd sökfältet här ovan för att hitta din restresa till Gardsjön - vi hittar automatiskt de bästa priserna!