Resor till Pastrengo

Pastrengo ligger strategiskt väl placerat mellan två av norra Italiens mest intressanta resmål Gardasjön och Verona. Från Pastrengo har du till exempel bara 10 minuters körning till den stora sjöns sydöstra strand medan du i motsatt riktning inte har särskilt mycket längre till Veronas stora kulturella utbud. Att själva Pastrengo bara är en liten by utan några egentliga sevärdheter har därför inte någon betydelse. Här kan du ändå se fram emot många stora upplevelse- och aktivitetsmöjligheter inom kort räckhåll.

Pastrengo ligger på omkring 150 meters höjd med utsikt mot Gardasjön och bergen i fjärran. Här är inte samma ström av turister som nere vid sjön och det är därför det perfekta resmålet för dig som gärna vill bo i lite fridfullare omgivningar men ändå ha områdets alla kända attraktioner inom nära räckhåll. Det finns en liten handfull trattorior och restauranger i själva Pastrengo och du kan även täcka ditt behov av dagliga förnödenheter i stadens supermarkets.

Pastrengo har även ett bra läge om du har barn med på resan. Här vid den södra änden av Gardasjön ligger nämligen både Gardaland som är Italiens största nöjespark och vattenlandet Canevaworld. På dessa ställen har du garanti för många timmars underhållning för hela familjen. Det finns dock mycket annat att göra nära Pastrengo där både barn och vuxna kan delta. Ni kan till exempel bada på några av sjöns bästa stränder, åka båt eller segla på sjön, hyra cyklar för att köra en tur på de säkra stigarna längs vattnet eller gå på upptäcktsfärd i områdets mysiga små städer som sjuder av äventyr och Medeltid.

Njut det goda livet

Oavsett om du väljer att äta "hemma" i Pastrengo eller när ni är på utflykt till en av de många andra charmiga städerna och byarna i området så kan ni se fram emot en resa med många läckra måltider. Italienarna är mästare på pasta och pizza men det finns mycket annat spännande på restaurangernas menyer. Du måste naturligtvis även provsmaka de viner vars druvor odlas på fälten i området. Reser du hit på sommaren kommer de många gelateriorna säkert också vara helt oemotståndliga med deras förföriska glass.

Vill du shoppa så finns det åtskilliga stora inköpscenter nära Pastrengo där du hittar i stort sett allt du kan önska. Dessutom hålls det marknader varje vecka i många av grannstäderna som är väl värda att besöka. Vill du kombinera shoppingen med sightseeing så är det naturligtvis som gjort för att avsätta en dag för att besöka kulturstaden Verona. Från slutet av juni till slutet av augusti kan ni i Verona avsluta dagen med en operaföreställning i den romerska arenan.

Det finns offentliga transporter (buss) i Pastrengo men vill du få ut det mesta möjliga av din resa är det som regel bäst att ha tillgång till bil. Flyger du till Italien är det mest praktiskt att boka en hyrbil med avhämtning på flygplatsen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pastrengo