Hideaways och boutique-hotell vid Gardasjön

Gardasjön! – bara namnet får mig att drömma och ögonen att tindra. Jag har inte räknat alla gånger jag varit där men ändå blir jag helt salig av förväntan när jag svänger av motorvägen och sätter kursen mot Italiens största och kanske vackraste sjö.

Då jag var barn fanns det en sak jag var helt säker på, att jag aldrig någonsin skulle till Gardasjön. Den idén hade jag fått från min farmor som en gång varit där med väninnorna och då hon kom hem berättade hon glatt om den vackra naturen, men inte minst om alla de andra äldre människor de mött på resan. Därför stämplade jag fort Gardasjön som pensionärernas paradis - precis vad den en gång också var. Skönt nog kom jag på andra tankar tack vare goda och välmenande vänner, och idag är Gardasjön ett av mina absoluta favoritresmål.

Ett paradis för livsnjutare

Jag är inte ensam om att känna så, men till skillnad från mina barndomsfantasier är Gardasjön i dag mycket mer än ett paradis för pensionärer. Detta 50 kilometer långa och bildsköna vykort lockar nämligen allt från naturälskare, livsnjutare, romantiker, barnfamiljer till sportfanatiker och de flesta återvänder igen och igen, för gammal kärlek rostar som bekant aldrig.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister i resor till Gardasjön där du bor på noga utvalda och handplockade hotell och semesterbostäder.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways vid Gardasjön