Bilsemester till Gardasjön

Bila själv till Gardasjön med Escapeaway

Packa in hela familjen i bilen och ta med Escapeaway på en upplevelserik bilsemester till Gardasjön – modern till den äkta italienska bilsemestern. Njut av de imponerande panoramautsikter och smala vägar – och inte minst värmen!

Gardasjön som ligger mellan Venedig och Milano är en klassisk semesterdestination i Italien, och det finns det flera goda grunder till. Sjön som är omgiven av genuina små städer är Italiens största sjö och den ligger mycket naturskönt placerat vid foten av den mäktiga bergskedjan Dolomiterna. På en bilsemester med Escapeaway vid Gardasjön bestämmer du själv hur din resa ska se ut, och du kan i lugn och ro köra från stad till stad och uppleva den stora variation som kännetecknar sjön och dess bredder.

Upplev Gardasjöns magi med en bilsemester

Konstnärer, författare, politiker, sångare, skådespelare och förmögna – samt tusentals och åter tusentals helt vanliga semestergäster och turister har genom årens lopp förklarat sin kärlek till Gardasjön.

När du låter bilen stå och ger dig god tid till att beundra sjön dramatiska skönhet mellan vilda, branta bergssluttningar eller böljande, frodiga kullar kommer du förstå dem. Din kärlek till Gardasjön, som är över 50 kilometer lång och 346 meter djup på den djupaste punkten blir inte mindre när du låter din kropp glida genom det svalkande, gröna vattnet och får ett efterlängtat dopp efter en lång körtur.

Redan den romerska poeten Catul som levde ca. 84 till 54 år f.Kr. var djupt förälskad i detta område av Italien, och många århundrade senare gjorde den amerikanska författaren Ezra Pound och den grekiska operasångaren Maria Callas honom andligt sällskap. Maria Callas älskade att dra sig tillbaka från rampljuset och koppla av i sin villa i den charmiga historiska badorten Sirmione vid södra delen av Gardasjön.

I Sirmione kan du känna historiens vingslag

Vi tvekar inte på att du och din familj också kommer tycka om Sirmione, som är en spännande plats att utforska, full av storslagen natur och en rik historia. Sirmione som är en halvö som sticker upp i Gardasjöns södra del är bland annat berömt för sina kullerstensbelagda gator, sin borg från 1300-talet och de så kallade ”Grotte di Catullo” (Catullos grottor). Trots namnet är ”Grotte di Catullo” faktiskt inte grottor, men den viktigaste arkeologiska utgrävning från romersk tid i Norditalien: En enorm romersk villa, otroligt vackert placerad vid sjöbredden.

Namnet ”Catullos grottor” kommer från de ursprungliga upptäcktsresande från Venedig som trodde att de gamla konstruktioner var naturliga grottor. Det är promenaden värd att vandra i ett lugnt tempo från Sirmiones historiska centrum ut till slutet av halvön som staden ligger på. Här kan du lätt avlägga ett par timmar på att drömma dig tillbaka till en romersk tid, medan du beundrar de storslagna ruiner av den klassiska villan.

I Sirmione kan du förutom att dyka ner i historien fint ställa bilen och koppla av ett par dagar. Kom ihåg att njuta av stadens många härliga spa-bad.

Möjligheter till aktiviteter på din bilsemester till Gardasjön

Gardasjön är inte bara historia, skönhet och avkoppling. Det är också en upplagd destination för aktiv semester, där du till exempel kan utöva diverse former för vattensport. Sjöns storlek och outforskade, naturliga omgivningar gör att möjligheterna nästan är oändliga, och framför allt på den norra sidan av Gardasjön är möjligheterna till flera underhållande aktiviteter med naturen allra bäst:

- Segling
- Surfing - både kitesurfing och vindsurfing
- Cykla mountainbike
- Vandra i bergen
- Klättring och mycket mer

Gardasjön är en perfekt destination att kombinera din bilsemester med andra aktiva semesterformer som är roliga för hela familjen.

Gardasjön från norr till söder

– fånga upplevelserna i din bil

En bilsemester ger dig en unik möjlighet att uppleva allt på kort tid. Landskapet runt Gardasjön varierar sig från norr till söder, och när du kör runt i bil kan du fritt utforska hela sjön i ditt eget tempo. Den norra delen av Gardasjön är kuperad och omgiven av branta sluttningar och berg medan den södra delen öppnar upp sig mer, är frodig och präglas av ett grönare och mer böljande landskap. Det är vid den södra sidan av Gardasjön du kan vara mest säker på ett varmt klimat då den norra delen ofta är svalare pga. vinden som kommer från Dolomiterna först på eftermiddagen.

Lite kyla om eftermiddagen bör dock inte avskräcka dig från att exempelvis besöka den mycket sevärda staden Riva del Garda som är Gardasjöns nordligaste stad. Du kommer fascineras av av de dramatiska omgivningar och Dolomiternas närhet är påtaglig. Se även det historiska klocktornet Torre Apponale från 1200-talet. Tornet står praktfullt på torget Piazza III Novembre som utgör stadens trevliga och stämningsfulla hjärta.

Riva del Garda har dessutom perfekta vindförhållande vilket lockar vindsurfare från hela världen. Vill du beskåda dessa på nära håll rekommenderar vi att du tar bilen och kör de få kilometerna från Riva till Torbole sul Garda som verkligen präglas av vattensporter.

Njut av badlivet i folkliga Bardolino

Badorten Bardolino som ligger på Gardasjöns sydostkust – också känd som Gardasjöns olivkust – är en favorit bland många resenärer. Denna avslappnade och folkliga stad ligger strax söder om staden Garda, och i detta område kan du med fördel tillbringa några dagar och få en paus från bilkörningen.

Bardolino är förutom sin sköna stämning med trevliga lokalbefolkning också känt för sitt lätta rödvin som odlas lokalt. Är du intresserad av vin rekommenderar vi även ett besök på det lilla men informativa vin-museum som finns i staden.
Som i de flesta andra städer omkring Gardasjön kan du så även i Bardolino uppleva rester från Italiens storslagna historia. Bardolino har två kyrkor som båda är värda att besöka.

I den ena kyrkan, Chiesa di San Severo kan du se några vackra freskmålningar, bland annat läskiga scener från Apocalypsen - slutet av jordens undergång enligt Bibeln. Den andra kyrkan är den bedårande och enkla Pieve di San Zeno som byggdes helt tillbaka i det 9:e århundrade. Här kan du också uppleva rester av intressanta freskmålningar.

I Bardolino kan du koppla av på stadens flera stränder. Det finns både privata och offentliga stenstränder i Bardolino, där en stor del är särskilt lämpliga för barnfamiljer. Det finns ett stort urval av barer, restauranger och caféer vid den centralt placerade Lido Cisano där du finner en offentlig strand med gräs och sten.

Se fram till en magnifik italiensk upplevelse med dig själv som reseledare när du och familjen tar på bilsemester vid Gardasjön med Escapeaway.

>>> Se mer information om bilsemester i Italien här.
>>> Se mer information om hotell vid Gardasjön här.

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Gardasjön

Populära hotell vid Gardasjön

Italien, Norra Italien, Veneto, Peschiera del Garda
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Sirmione
8,6
Mycket bra
1514 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Gargnano
9,0
Fantastiskt
1473 omdömen
  • Närmaste flygplats: 90 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi