Boka ett Bed & Breakfast vid Gardasjön

Övernatta på Bed & Breakfast vid Gardasjön med Escapeaway

Boka ett lokalt Bed & Breakfast vid Gardasjön med Escapeaway - din svenska expert i Italien. Vi här nätets största utbud av semesterbostäder i Italien.

Drömmer du om en semester med äkta italiensk stämning vid Gardasjön? Använd då sökfältet här ovan för att hitta och beställa ditt mysiga Bed & Breakfast vid Italiens största sjö. Här väntar häpnadsväckande natur, charmerande byar och massor av spännande upplevelser.

Semester för alla vid Gardasjön

Det är inte särskilt svårt att förstå varför Gardasjön är ett av Italiens mest populära resmål och en svensk semesterfavorit. De storslående bergen, härliga badstränderna och det milda Medelhavsklimatet är tillräckliga grunder till att åka på semester hit. Men därtill kommer naturligtvis också den trevliga atmosfären i småstäderna längs sjön, samt det rika urvalet av sevärdheter och aktivitetsmöjligheter.

Reser du med bar, är nöjesparkerna i den södra delen av Gardasjön som regel ett säkert kort. Barn och barnsliga själar kan till exempel spendera mycket tid i Europas största nöjespark, Gardaland.

Dessa livliga aktiviteter gör dock inte en resa till Gardasjön endast lämpad för barnfamiljer med aptit på nya roliga upplevelser varje dag. Trots turismens stora betydelse för området, kan du ändå slappna av med lugna promenader längs sjökusten, fördjupa dig i intressanta historiska sevärdheter i de gamla stadskärnorna, samt njuta av de lokala kockarnas härligheter på flera olika restauranger.

Om du söker en autentisk och unik semester, är ett Bed & Breakfast vid Gardasøen, Lago di Garda, ett särskilt bra val. Då ditt rum eller din lägenhet oftast är inrättat i en del av ett privat hem, har du inte endast en unik semesterbostad tillgänglig, men också optimala möjligheter till att komma i kontakt med de lokala invånarna, inte minst dina värdar som har gjort sitt yttersta för att skapa en avslappnad atmosfär. De kan också ge dig tips på de bästa sevärdheterna och utflyktsmålen.

Utgångspunkt för upplevelserika utflykter

En vistelse på ett charmerande Bed & Breakfast vid Gardasjön är en chans att koppla av med ett glas vin från den lokala vinproducenten och betrakta den vackra utsikten över sjön. Du har dock också här en alldeles utmärkt utgångspunkt för att ge dig iväg på upplevelserika utflykter runt sjön eller till städer och byar

Från Gardasjön är bland annat öriket Venedig, bergskedjan Dolomiterna och storstaden Milano inom överskådligt köravstånd och är alla populära mål för dagsutflykter. Det är till exempel inte heller långt tillkulturstaden Verona, som också är känd som operetternas och romantikernas stad - inte minst för att Shakespeares "Romeo och Julia" utspelade sig här.

Vill du hellre stanna i närområdet, kan ett besök på en av de lokala vingårdarna rekommenderas. På flera ställen bjuder vinbönderna in till produktionen med en möjlighet att smaka på varorna och köpa med sig ett par flaskor hem till fina priser. Vinen kan du eventuellt senare njuta av tillsammans med mat köpt på en av de lokala marknaderna, om du då inte väljer att äta din middag på en av restaurangerna i staden.

Du kan också åka på en seglingstur på sjön med stopp i några av de små städerna där det råder en särskild atmosfär i de stiliga och krokiga gatorna. Besök till exempel Gardasjöns kanske mest charmerende stad, Malcesine, där det utöver en vacker utsikt från medeltidsborgen också finns möjlighet att ta linbanan upp till Monte Baldo för att vandra i vacker natur.

Om du behöver hjälp med att hitta ett Bed & Breakfast till din kommande semester i Italien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som är specialister på just Italien.

>>> Se också alla hotell vid Gardasjön här.
>>> Läs info om kör-själv-semester till Gardasjön här.