Resor till Gardasjön

Gardasjön är Italiens populäraste sjö.  Paketresor inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil.

Följ med Escapeaway till Gardasjön - det populäraste resmålen i norra Italien. Escapeaway har flera år erbjudit utvalda hotell, semesterlägenheter och villor i Italien, och nu kan du också boka en hel paketresa till Gardasjön inkl. flyg, hotell och hyrbil. Här hittar du en betagande vacker natur, gamla trevliga städer och många aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. Hitta hotell, semesterlägenhet, villa eller semesterhus - med flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Boka nu!

Allt detta väntar dig vid Gardasjön

En semester vid Gardasjön bjuder, förutom de gamla mysiga städerna, också på mer moderna stadsdelar med alla tänkbara faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där du både kan finna lugn och ro, som ett moderat nattliv, och inte att förglömma upplevelsen du får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland - Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter du kan göra med bas vid Gardasjön, till exempel en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som t.ex. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna hittar du i Verona och Venedig, men glöm inte bort den vackra turen längs floden Mincio som rinner ner mot Mantova där du bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" och det okända vinområdet Colline Moreniche på vägen.

Direktflyg, eller en mellanlandning

Vår sökmotor jämför priser och rutter på flyg, från alla erkända flygbolag som flyger till flygplatser i närheten av Gardasjön. Du väljer själv om du vill flyga direkt, eller om du är okej med en mellanlandning och på så vis också ofta kan komma ner i pris.

Du kan se priser från både lågprisbolag som Ryanair, Vueling, Norwegian och easyJet, men också från övriga bolag, som SAS, Lufthansa, Air Berlin och KLM. När du söker efter en flygresa med Escapeaway, kommer du endast att se alternativ med maximalt en mellanlandning och kort väntetid - övriga resultat har vi valt att inte visa i sökmotorn.

Res från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn

Res precis så som det passar dig bäst, du kan själv välja avresedatum, reslängd och naturligtvis också från vilken flygplats i Sverige eller Danmark du vill resa ifrån. 

Var är det bäst av bo vid Gardasjön?

Många trivs bäst på västra sidans branta sluttningar och höga berg, medan andra föredrar östra sidans mer familjära prägel. Med Gardasjön har mycket mer att erbjuda, än bara de "klassiska" orterna Limone sul Garda och Bardolino. Om du tar dig bort från de mest turistiga ställen, hittar du gamla pärlor, och inte minst en nivå på semesterbostäderna som ligger i Italiens absoluta toppskikt.

Gardasjön erbjuder exklusiva bostäder, som för besökaren att tappa både hakan. Därutöver har du en fantastisk möjlighet att kombinera Gardasjön med ett av Italiens bästa vindistrikt - Valpolicella.

Vilken flygplats ska jag välja när jag reser till Gardasjön?

De flesta som reser till Gardasjön väljer att flyga till Bergamo flygplats, som ligger cirka 1,5 timmes bilfärd från den södra delen av sjön. Men det är också fullt möjligt att flyga till Milano, Bologna eller Venedig. Den flygplats som ligger närmast Gardasjön är Verona, men från Sverige går får tillfället inga direkta flyg dit, och mellanlandningarna är dåliga. När du söker en flygresa hos Escapeaway, kan du i översikten se avstånden från flygplatserna till Gardasjön, och du kan också under varje unikt hotell klicka på "karta" för att se avstånden till både flygplatser, sevärdheter och attraktioner.

Hyr en bil på flygplatsen

På många resmål är det möjligt att hyra en bil, så att du enkelt och snabbt kommer från flygplatsen till din destination vid Gardasjön. Escapeaway samarbetar endast med erkända biluthyrningsbolag då det kommer till bilhyra i Italien. Du hittar priser och mer information om biluthyrning till din semester i Italien i sökmotorn, eller så kan du läsa mer om bilhyra på följande flygplatser:

Mer information om din resa till Gardasjön

Gardasjön - som ligger mellan storstäderna Venedig och Milano - är Italiens största sjö, och ett av de mest populära resmålen i norra Italien.

Sjön - som har en yta på hela 369.98 kvadratmeter, och ett medeldjup på 136 meter - rymmer fem större öar, varav den mest berömda är den vackra ön Isola del Garda. På denna ö grundade Francesco av Assisi ett kloster år 1220, där det idag ligger en vacker park och det storslagna venetianska palatset Villa Borghese Cavazza.

Förutom du vackra öarna och ett milt, härligt klimat - som bland annat gör det möjligt att odla olivträd och citronträd - har sjön också en rad charmiga städer längs sjöbredden, som bland annat kan besökas genom en rundtur med små färjor som seglar kors och tvärs över sjön. Många av färjorna tar också bilar, så du behöver inte köra den långa turen runt sjön för att ta dig från en sida till den andra. Bland sjöns många städer kan nämnas Malcesine, Garda, Limone sul Garda, Riva del Garda, Salò, Desenzano och Sirmione.

Gardasjön är också ett idealt resmål för en aktiv semester, oavsett om det gäller vandringsturer vid sjön eller i de omkringliggande bergen, cykelturer runt sjön eller segling och surfing på sjön. Och sist, men inte minst, är en resa till Gardasjön också en möjlighet att åka på fantastiska utflykter till t.ex. bergskedjan Dolomiterna, storstäderna Verona och Venedig, eller mindre sjöar som Ledrosjön i Sydtyrol och Iseosjön i Lombardiet.

>>> Läs mer om en semester vid Gardasjön här

Du hittar lägst pris på flygresan online

Du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du vill ha ett skräddarsytt upplägg på en resa till Gardasjön, men du hittar alltid de lägsta priserna på flyg online i sökmotorn, då du här kan kombinera ut- och hemresa med olika flygbolag. Oavsett om du väljer att boka din resa online eller via personlig kontakt, så täcks du alltid av Resegarantin när du bokar en paketresa.

Boka hotell vid Gardasjön

Hos Escapeaway hittar du fler än 100 hotell runt om hela Gardasjön, från Tenno i norr till Peschiera i söder. Använd vår sökmotor för att hitta det hotell som passar precis dig och din familj. Använd filtret på väster sida, om du t.ex. vill hitta ett hotell eller ett semesterhus med pool vid Gardasjön: kryssa bara i fältet "Pool".

Escapeaways billiga hotell vid Gardasjön är noga utvalda, och det är platser där du får mycket för pengarna, och du vi kan garantera kvaliteten. På toppen av sidan kan du gå direkt till de mest populära städerna och destinationerna runt om sjön, och därifrån kan du söka dig vidare ner och hitta ett semesterhus, hotell eller kanske en villa, som passar dig.

10 frågor om Gardasjön

Var ligger Gardasjön?
Italiens största och mest populära sjö ligger vid foten av Alperna - den del som heter Dolomiterna och inte mindre än tre regioner delar på "ägarskapet" av sjön - Lombardiet, Veneto och Trentino Alto-Adige (Sydtyrol). Den södra delen av sjön sträcker sig ut mot Po-slätten, det platta området mellan Alperna och Apenninerna.

Hur djup ar Gardasjön?
De stora bergssjöarna är riktigt djupa. På sitt djupaste ställe, är Gardasjön hela 346 meter djup, och medeldjupet är 136 meter.

Vad ska man bo vid Gardasjön?
Möjligheterna är rikliga runt denna enorma sjö, men våra favoriter är städerna Limone sul Garda, Bardolino, Garda stad, Malcesine och Riva del Garda.

Hur långt är det runt Gardasjön?
Kuststräckan runt Gardasjön är hela 158 kilometer. I bil är det cirka 144 kilometer runt. Det är en otroligt vacker, men också ansträngande tur genom trevliga städer och långsam trafik. Avsätt minst 3 timmar till turen, och mycket mer under högsäsongen.

Hur lång är Gardasjön?
På dess längsta sträcka, är Gardasjön 51 kilometer lång.

Vad ska man se vid Gardasjön?
För familjen finns många spännande platser att upptäcka, bland annat det stora nöjeslandet Gardaland, och badlandet Canevaworld. Det finns också stora naturupplevelser runt Monte Baldo, och du kan också åka iväg på utflykt upp i bergen eller till kulturstäderna Verona och Venedig - eller för att shoppa i Milano.

Hur stor är Gardasjön?
51 kilometer lång och upp till 17 kilometer bred. Ytan är på hela 370 m2, och Gardasjön innehåller hela 50 kubikmeter vatten. Det tar cirka 27 år för en liter vatten att ta sig genom sjön till utloppet vid Peschieria del Garda.

Hur är vädret vid Gardasjön?
Redan från maj är vädret vid Gardasjön så milt, att dagstemperaturerna stiger över 20 grader. I juli och augusti ser man dagliga temperaturer upp över 30 grader, men de milda vindarna i den smala slänten mellan bergen gör att här alltid känns friskt. Säsongen varar fram till september då temperaturerna fortfarande är över 20 grader. Den södra delen är den varmaste.

Vilken väg till Gardasjön?
Följ Autobahn A7 ner genom Tyskland (startar vid Padborg). Vid Memmingen i södra Tyskland ska du välja om du vill ta den västra rutten via Lichtenstein och Schweiz genom San Bernadino-tunneln, eller den östra rutten via Innsbruck och Brenner-passet genom Österrike. Sistnämnda är mest populär och den kortaste av de två, men innehåller också mer bergskörning.

Kan man bada i Gardasjön?
Ja, det kan du, och det är mycket populärt, trots att den som de flesta sjöar håller en lite kyligare temperatur. Klassiska sjöstränder som är välbesökta är t.ex. Jamaica i Sirmione, Sabbioni i Riva del Garda, Bracco Baldo i Peschiera del Garda och Lido Mirabello i Bardolino.

Hotell vid Gardasjön

Populära hotell vid Gardasjön

Italien, Lombardiet, Tignale sul Garda
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Veneto, Peschiera del Garda
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, San Felice del Benaco
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om vid Gardasjön?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 674 recensioner