Trieste Friuli-Venezia Giulia flygplats

Trieste Friuli-Venezia Giulia flygplats

Trieste Friuli-Venezia Giulia flygplats

Trieste flygplats - officiellt Aeroporto Friuli-Venezia Giulia (flygplatskod: TRS) - ligger bra placerat för dig som vill besöka Friuli regionen i Italiens nordöstra hörn. Då flygplatsen betjänas av flera lågprisbolag, kan den dessutom vara attraktiv i förhållande till de större flygplatsena i söder. Flygplatsen ligger endast 33 km från Trieste, Fruilis största stad, men tack vare den närliggande motorvägen är det också en bra utgångspunkt för att besöka regionens andra städer och sevärdheter.

20 november 2016 - Observera att vi håller på att uppdatera våra sidor med information om flygplatser och vi saknar en del text i nedanstående stycken.

Flygbolag och flygrutter

Alitalia, Lufthansa, Vueling och inte minst Ryanair förbinder Trieste flygplats med destinationer i Italien och det övriga Europa. Det finns i nuläget ingen direktrutt från Sverige eller Danmark, men Ryanair flyger exempelvis från London Stansted dit det också går flyg från Norden, så med en enda mellanlandning är det möjligt att flyga till Trieste.

Lokal transport

Offentlig transport från flygplatsen består av bussförbindelser till Trieste och en rad andra städer i området. Det kör dock också bussar till tågstationen Monfalocne som ligger 5 kilometer från flygplatsen. Det finns biljettautomater till bussarna nära utgången från ankomsthallen. Biljetter kan också köpas från informationsdisken.

Biluthyrning

Många internationella, nationella och regionala biluthyrningsbolag har sina bås i ankomsthallen, t.ex. Avis, Hertz och Maggiore. Du kan med fördel betälla din hyrbil hemifrån, så att du är säker på att du får precis den bil, i rätt storlek till rätt pris, som du vill ha. Det är endast 1,5 km från huvudvägen till motorvägen som förbinder Trieste med Venedig.

>>> Läs mer om biluthyrning på Trieste flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

Det finns ett litet urval butiker och restauranger på flygplatsen, samt andra faciliteter som växelkontor, bankomat och ett postkontor.

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se alla aktuella avgångar och ankomster, samt läsa mer om hemsidan, på den officiella hemsidan som du hittar här.

Adress och kontakt

Aeroporto Friuli Venezia Giulia Trieste International Airport
Via Aquileia 46 
I-34077 Ronchi dei Legionari, Friuli
Italien 

Telefonnummer: 0039-0481 773224

Flygplatskod: TRS

Se flygplatsens läge på kartan