Resor till Faedis

Faedis är kanske i och för sig bara en liten landsort men den har massor av charm och så ligger den vackert belägen i ett område omgivet av skogar och vingårdar mot gränsen till Slovenien. Boka din resa till Faedis med Escapeaway i dag!

 

I regionen Fruili Venezia-Giulia i Italiens nordöstra hörn, nästan på gränsen till Slovenien, hittar vi Faedis, huvudstaden i kommunen med samma namn. Faedis är en väldigt liten stad, med endast cirka 1600 invånare, men på endast 15 kilometers avstånd ligger Udine, regionens historiska centrum, som bjuder på kultur, evenemang och massor av goda matupplevelser. Faedis är en perfekt plats för dig som vill dra dig tillbaka på en lugn plats efter en dag ute på äventyr. Här kan du njuta av lugnet och få chans att möta de lokala invånarna över ett glas vin eller två på den lokala trattorian.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Faedis och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Sevärdheter i och runt omkring Faedis

 

Faedis ligger omgiven av grönska, och bjuder in sina besökare att uppleva medeltida charm – något du framförallt kan göra på vandringar på utmärkta spår i skogarna. På dina vandringar kan du se fram emot att nå slotten Castello di Zucco och Castello Cucagna. Fram till 1100-talet var båda dessa slott delar av ett otroligt stort försvarssystem för området, och framförallt Cucagna dominerar landskapet på sitt upphöjda läge på kullen med samma namn. 

 

Faedis kommun har, vilket är typiskt för de italienska kommunerna, också ett stort antal kyrkor att besöka, varav en del ligger på platser som inte är helt lättillgängliga men är intressanta att besöka på vandringar i omnejden. Många av dessa kyrkor har antikt ursprung, och den viktigaste av dessa får nog anses vara La Chiesa Parrocchiale di Faedis som är dedikerad Santa Maria Assunta.

 

Området är idag också känt för sin vinproduktion, där Refosco-vinet är flaggskeppsprodukt. Missa inte att prova detta vin när du befinner dig i området, det har en intensiv rubinröd färg och är mycket fruktigt. Det finns många vingårdar i området, som gärna öppnar upp sina dörrar för besök och vinprovningar.

 

Åk på dagsutflykt till Udine och Cividale del Friuli

 

När du befinner dig i Faedis, har du perfekta förutsättningar för att åka på dagsutflykter till spännande städer och medeltida byar. Ett måste att besöka, är universitetsstaden Udine, som till skillnad från många andra städer i regionen fortfarande är väldigt italiensk och inte är påverkad av Österrike (som t.ex. staden Trieste i samma region). Udine har en charmig historisk stadskärna, full med atmosfär, caféer och restauranger, där du enkelt kan spendera en hel dag.

 

Du bor också på överkomligt avstånd från den medeltida byn Cividale del Fruili, som anses vara regionens historiska och kulturella huvudstad. Staden är så unik, att UNESCO valde att ta med den på sin världsarvslista år 2011. I Cividale del Fruili kan du t.ex. besöka Djävulens Bro vars konstruktion är förknippad med en legend: det sägs att invånarna i staden hade problem att bygga bron, och bestämde sig för att be om hjälp från djävulen själv. Djävulen gick med på att hjälpa dem, men endast om han i utbyte fick själen av den första som gick över bron när den var klar. Djävulen byggde bron över en natt, och på morgonen därpå, såg lokalinvånarna till, att den första att gå över bron var en hund. Så djävulen fick nöja sig med hundens själ och lokalinvånarna i Cividale del Fruili fick sin bro till slut.

 

Förutom broar och legender, är staden full med monument, sevärdheter, vackra torg och en otroligt härlig atmosfär. Ett besök i Cividale del Friuli är ett måste för dig som vill åka tillbaka till Medeltiden för en dag.

 

Boka din resa till Faedis

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Faedis med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg exempelvis till Venedig flygplats och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Faedis med omnejd. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa från två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Lignano
>> Läs mer om resor till Norditalien med Escapeaway

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Faedis

Vad tycker gästerna om i Faedis?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner