Resor till Capriva del Friuli

Den lilla staden Capriva del Friuli ligger i det nordöstra hörnet av Italien omkring 30 kilometer från den charmerande universitetsstaden Udine. Bland kullarna runt Capriva del Friuli har man ända sedan romartiden odlat druvor till några av Italiens bästa vita viner. Reser du hit så är det dock inte enbart de goda vita vinerna du kan skämma bort dina smaklökar med för här bjuder det lokala köket på många oförglömliga smakupplevelser.

Perfekt för en semester i långsamt tempo

På en resa till Capriva del Friuli kan det varmt rekommenderas att till fots eller på cykel utforska områdets vinodlingar, olivlundar och skogar. I det långsamma tempot får du tid att ta till dig alla intryck. Är det en aktiv semester, men fortfarande i långsamt tempo, du söker så kan du gå en runda på den lokala golfbanan där alla hål har namn efter den tillhörande vingårdens egna viner. Reser du till Capriva del Friuli så har du med andra ord rikliga möjligheter att tillbringa en avkopplande semester med fokus på närområdet.

I själva Capriva del Friuli får du uppleva stämningen av en traditionell norditaliensk liten stad på landet där livet trots de vackra omgivningarna inte märkbart har påverkats av turismen. Här är det fortfarande lokalinvånarna du möter hos bagaren eller om du slår dig ner på någon av stadens restauranger. Något egentligt affärsliv har den lilla staden inte men här finns enstaka butiker och du kan köpa de flesta dagligvarorna i små mataffärer.

Kyrkan och de omkringliggande gatorna vittnar om att Capriva del Friuli uppstod långt innan den moderna stadsplaneringen gjorde sitt intåg. Även om det inte finns några kända sevärdheter som kan locka turister så råder det en mycket attraktiv, fridfull atmosfär i staden. Detta gör Capriva del Friuli perfekt som utgångspunkt för en resa till detta lite förbisedda men intressanta hörn av Italien. 

Stränder och kultur

Badorterna på den norra Adriatiska havskusten ligger bara en halvtimmes körning bort när du bor här. Du har dessutom många andra intressanta utflyktsmål inom din räckvidd. Reser du till Capriva del Friuli är det som gjort för en tur till Udine. Denna universitetsstad som ligger knappa 30 kilometer åt nordväst är en vacker och livlig handelsstad proppfull av mysiga kaffebarer och trevliga matställen.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till Capriva del Friuli. Hitta din resa i sökmotorn här på sidan där du även kan boka flygbiljetterna till resan. Bokar du en paketresa (flyg och hotell) är du naturligtvis täckt av resegarantin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Capriva del Friuli