Flygsemester till Italien

Den snabbaste och lättaste vägen till Italien går med direktflyg. Samtliga våra resor till Italien är med flyg och vi använder många av landets flygplatser så du kan landa så nära ditt slutliga resmål som möjligt. Flygsemester till Italien med Escapeaway - då kan du verkligen koppla av och njuta av semestern.

Italien har stora flygplatser jämnt fördelade över hela landet och på de största öarna som till exempel Sardinien och Sicilien. Det går direktflyg från Sverige till många av dessa flygplatser vilket gör att du kommer snabbt och effektivt fram när du köper en flygsemester till Italien.

Alla flygplatser i Italien har tillknutna biluthyrningsföretag så du vid ankomsten snabbt kan komma vidare ut i landet och njuta av din semester. Med Escapeaways flygsemester till Italien har du alltid möjlighet att boka hyrbil redan hemifrån så att du kan fokusera på avkoppling och upplevelser när du landat i Italien.

Hos Escapeaway erbjuder vi ett stort urval av flygresor till Italien. Du kan flyga till resmål som SicilienToscana, Amalfikusten och Umbrien med Escapeaway och bo på handplockade hotell och semesterbostäder. Samtliga flygresor till Italien med Escapeaway genomförs med välrenommerade flygbolag som SAS, Lufthansa och KLM och naturligtvis även med lågprisbolag som easyJet, Vueling och Norwegian. När du söker efter en flygresa till Italien får du upp en översikt över de flygbolag som har lediga platser och du kan även läsa mer om priser, bagage etc. I nedanstående översikt kan du se ett urval av våra flygresor till Italien. Du är även välkommen att beställa ett gratis förslag på en skräddarsydd resa.

När du bokar en flygresa till Italien eller något av alla de andra resmålen i Escapeaway program så är det en paketresa där det alltid ingår flyg, boende på hotell eller semesterlägenhet och ofta även bilhyra. Bokar du en paketresa hos Escapeaway så är du naturligtvis täckt av resegarantifonden. Med Escapeaway kan du flyga till Italien från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Skulle du vilja flyga från någon annan flygplats i Sverige får du gärna kontakta oss för ett prisförslag där så är möjligt.

Se alla resor med flyg till Italien

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, San Donato in Collina
9,6
Fantastiskt
110 omdömen
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Avstånd till centrum: ca. 600 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sant' Agnello
9,1
Fantastiskt
1101 omdömen
 • Närmaste flygplats: 53 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Bocca di Magra
8,5
Mycket bra
261 omdömen
 • Närmaste flygplats: 76 km
 • Närmaste strand: ca. 160 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Det är lätt att beställa en flygsemester till Italien

Knappa in i sökmotorn var i Italien du vill semestra, välj avreseflygplats och datum. Tryck på sök resa så får du en överblick över alla lediga flygresor på det valda datumet. Observera att vi söker efter dagsaktuella flygpriser hos flygbolagen vilket innebär att du alltid kommer att se det lägsta priset. Är det något datum eller hotell som inte är ledigt så kontakta oss gärna eftersom vi ofta kan skaffa extra platser.

Exempel på flygplatser i Italien som kan användas vid en flygsemester med Escapeaway.

 • Pisas flygplats om du ska på semester i de norra och centrala delarna av Toscana
 • Roms flygplats när du ska resa till Umbrien eller södra Toscana. Du når även Amalfikusten och Sorrento från Rom.
 • Florens flygplats täcker alla områden i Toscana samt norra Umbrien
 • Neapels flygplats är närmsta flygplats till Amalfikusten och Sorrento
 • Catanias flygplats ligger på den östra sidan av Sicilien
 • Palermos flygplats ligger på den nordvästliga delen av Sicilien
 • Olbias flygplats ligger på den nordöstra sidan av Sardinien
 • Algehos flygplats ligger på den nordvästra sidan av Sardinien

Flygbolag till Italien

Här kan du läsa lite kort om några av de flygbolag vi använder oss av vid flygresor till Italien.

Norwegian

Flygbolaget Norwegian är svårt att undvika om man vill resa till Italien från Sverige med direktflyg. I skrivande stund erbjuder Norwegian direktflyg till följande flygplatser i Italien: Milano, Venedig, Pisa i Toscana, Rom och Catania på Sicilien. De flesta direktflygen med Norwegian utgår från Stockholm och Köpenhamn men Norwegian erbjuder även direktflyg till Rom från Göteborg vissa dagar samt fler avgångar med byte i till exempel Köpenhamn.

>> Läs mer om flygresor till Italien med Norwegian här

Vueling

Lågprisbolaget Vueling har inte varit på den skandinaviska marknaden så länge men har under senare år öppnat upp fler och fler destinationer i Spanien och Italien. Ett av de senaste tillskotten är Florens i Italien som trafikeras 2 gånger i veckan från Stockholm och 3 gånger i veckan från Köpenhamn. Utöver dessa direktlinjer erbjuder Vueling ofta mycket låga priser där du har en mellanlandning till exempel i Barcelona.

easyJet

easyJet har många Europadestinationer i sitt program. Utöver Italien så flyger easyjet bland annat till Spanien och Portugal från Stockholm och Köpenhamn. Från Stockholm ARN flyger man bland annat till Milano och från Köpenhamn flyger easyJet till Milano och Rom. Vi använder bland annat easyjet till våra flygresor till Toscana och Umbrien i Italien.

SAS

SAS erbjuder bland annat flygresor till Palermo, Rom, Milano, Bologna och Venedig i Italien direkte från både Stockholm och Köpenhamn. SAS har anslutningsflyg från många flygplatser i Sverige till både Stockholm och Köpenhamn. I sökmotorn hittar du information om priser och flygtider.

>> Läs mer om flygresor till Italien med SAS

Ryanair

Ryanair flyger till många destinationer i Italien från såväl Skavsta, Malmö och Köpenhamn. Du kan bland annat flyga med Ryanair till Pisa i Toscana, Trapani på Sicilien, Rom, Venedig, Bergamo och Sardinien. 

Läs mer om flygresor till Italien med Ryanair

Information om resor till Italien

Vill du ha ytterligare information om våra resor till Italien då kan du läsa om de olika resmålen samt de hotell och semesterbostäder i Italien som vi har handplockat. På vår blogg hittar du ytterligare inspiration till din semester i Italien och du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss med frågor och för att få information om våra resor.

Vi vill göra er uppmärksamma på att denna information om flyg gjordes 2015 och uppdateras fortlöpande men att vi reserverar oss för eventuella fel eller ändringar och hänvisar till den dagsaktuella informationen i sökmotorn.