Resor med flygbolaget Vueling till Italien

Här har vi samlat lite information och fakta för dig som ska resa med flygbolaget Vueling till en destination i Italien.

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Vueling till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till deras egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Vueling

Det spanska flygbolaget skickade ut sitt första flyg den 1 juli 2004, och resan gick från Barcelona till Ibiza. På denna tidpunkt rådde Vueling endast över två flygplan och kunde erbjuda endast 4 rutter, som utöver Ibiza gick till Paris, Bryssel och Palma de Mallorca. Redan ett år efter etableringen hade Vueling dock utvecklat ytterligare en bas i Madrid och kunde erbjuda sina resenärer 26 rutter till 15 städer i 6 länder. Efter ett par ekonomiskt svåra år runt år 2007, gick Vueling år 2009 ihop med det konkurrerande lågprisbolaget Clickair. Fusionen fortsatte under namnet Vueling.

Vueling är Spaniens näst största flygbolag, efter Iberia som för övrigt äger Vueling tilsammans med British Airways. Vueling och ännu inte så kännt här hemma, som andra liknande lågprisbolag, som t.ex. Norwegian, Ryanair och easyJet. Men Vueling är dock ofta intressant, om du är på jakt efter en billig flygresa till din semesterdestination i Europa. Inte minst för att det med Vueling är problemfritt att beställa en resa med en mellanlandning och sällskapet har i Italien bas bland annat i Rom och Florens. 

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Vueling, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Vueling på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Idag har det spanska lågprisbolaget rutter till över 100 destinationer - häribland de mest populära storstäderna i Europa - och man utvecklar ständigt med nya rutter. En stor del av Vuelings rutter är direkta, andra är med mellanlandning i Barcelona eller i Rom, vilka utgör bolagets två viktigaste knytpunkter. Vueling har dock också mindre baser, och bland annat på Florens flygplats i Toscana, är bolaget idag en av de största aktörerna. Det finns en direkt rutt till Florens från Köpenhamns flygplats, vilken flygs flera gånger i veckan mellan april och oktober.