Resor med flygbolaget SAS till Italien

Här har vi samlat en del information och fakta till dig som ska resa på semester till Italien med flygbolaget SAS.

I Skandinavien behöver SAS nästan ingen närmre presentation, men bolaget är känt för sitt stora nätverk av rutter till både destinationer i Europa, men också till Amerika, Mellanöstern och Asien. När du ska hitta en flygresa till din semester, är det framförallt intressant, att SAS de senaste åren har öppnat många nya semesterrutter från Skandinaviska flygplatser, däribland till många destinationer i Italien, t.ex. Neapel och Palermo.

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget SAS till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till SAS egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information".

Historia och fakta om SAS

SAS, Scandinavian Airlines System, blev ursprungligen etablerat år 1946 som en konsortium bestående av Det Danske Luftfartsselskab (DDL), Det Norske Luftfartsselskab (DNL) och Svensk Interkontinental Lufttrafik AB (SILA).

Syftet med sammanslutningen var att kunda erbjuda långdistansflygningar från Skandinavien, bland annat till USA. Redan år 1948 började SAS dock också att flyga till europeiska destinationer och 1951 slutade de tre nationella sällskapen med dina självständiga verksamheter. Därefter var ägarskapet av SAS i stället fördelat mellan SAS Danmark (28,6%), SAS Norge (28,6%) och SAS Sverige (42,8%), där ägarskapet i vart av dessa var fördelat mellan privata aktörer och staten.

SAS har genom åren varit i framkant då det kommer till utvecklingen inom flygresor. Bolaget var t.ex. år 1957 det första att "ta en genväg" över Nordpolen på rutten mellan Köpenhamn - Anchorage - Tokyo. Vid sidan av flygningarna har SAS också drivit diverse hotell. Det första av dessa öppnades år 1960 i Köpenhamn - SAS Royal Hotel.

På grund av ekonomiska svårigheter har SAS de senaste åren tvingats genomföra sparplaner och omstruktureringar. Hotellverksamheten såldes därför år 2007, liksom konkurrensen från lågprisbolag har tvingat SAS att delvis ändra sin strategi. Där SAS i många år primärt har vänt sig till affärsresenärer, har bolaget de senare åren öppnat flera nya rutter till populära semesterdestinationer. 

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med SAS, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med SAS på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Med SAS kan du nästan flyga till varje liten avkrok av Italien, då flygbolaget är det som erbjuder flest direkta rutter från flygplatserna i Skandinavien till destinationer i Italien. Var dock uppmärksam på att, som tidigare beskrivet, flera av dessa är sommarrutter och flyger endast i en begränsad period, normalt mellan juli-augusti. Du kan flyga till nedanstående flygplatser i Italien från bland annat Stockholm Arlanda och Köpenhamns flygplats Kastrup: