Resor med flygbolaget Norwegian till Italien

Här har vi samlat lite information och fakta till dig som ska resa på semester med flygbolaget Norwegian till en destination i Italien.

Norwegian med sina karkatäristiska flygplan med "röda nosar" är Europas tredje största lågprisbolag med över 100 flygplan i sin flotta. Dessa nyttjas på rutter till Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, Karibien, USA och naturligtvis Europa, varav ett stort antal rutter går till flygplatserna i Italien.

Har du frågor om praktisk information gällande en resa till Italien med flygbolaget Norwegian, som t.ex. bagaeregler, hänvisar vi till flygbolagets egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt "Kontakt och Information".

Historia och fakta om Norwegian

Norwegian som grundades år 1993 under namnet Norwegian Air Shuttle, flöj fram tills år 2002 endast på den norska västkusten i samarbete med Braathens, ett större norskt flygbolag. Detta samarbete slutade, då SAS köpte upp Braathens och i samband med det avslutade avtalen med Norwegian gällande flygningarna i västra Norge.

Istället för att låsa dörren, valde Norwegian att byta ut bolagets strategi, och startade istället att fungera som ett lågprisbolag på en rad av landets mest populära inrikesrutter. Detta skulle visa sig vara en bra strategi, och år 2005 kunde direktör Bjørn Kos uttala "Det har varit ett fantastiskt och vällyckat år för Norwegian".

Succén gav Norwegian mersmak, och redan året efter, upprättades den första utländska basen i Polen, där två flyg fick fast placering. De följande åren inviger Norwegian flera baser - bland annat i Köpenhamn - och utökar antalet rutter till de europeiska destinationerna.

Ambitionerna på den internationella marknaden räckte dock även utanför Europas gränser. År 2013 började Norwegian, som något nytt för ett lågprisbolag, att flyga långdistansrutter till Bangkok, New York, Fort Lauderdale/Florida, Los Angeles, Oakland-San Francisco och Orlando från Skandinavien - häribland Köpenhamns flygplats Kastrup och Stockholms flygplats Arlanda - samt från Storbritannien. 

Men det är inte bara via flygen över de stora världshaven, som Norwegian har legat i framkant bland lågprisbolagen. Bolaget som startade med att flyga propellerflyg upp och ner längs den norska västkusten, var också bland annat det första lågprisbolag att erbjuda gratis wifi ombord på europeiska flygningar, och har också inkluderat det nya 787-8 Dreamliner i flottan.

Idag fortsätter Norwegian att pressa de gamla, traditionella flygbolagen på nya långdistansrutter, och är flera gånger korade till "Europas bästa lågprisbolag".

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Norwegian är du alltid välkommen att kontakta oss, precis som att du också kan hitta ytterligare information om flygresor med Norwegian på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Norwegian är det sällskap som erbjuder näst flest rutter till flygplatser i Italien från Skandinavien, endast SAS erbjuder fler. Från Danmark kan du i skrivande stund flyga från Billund och Köpenhamns flygplats Kastrup till flera olika resmål i Italien. Från Kastrup kan du bland annat flyga till Rom Fiumicino, Venedig Marco Polo, Milano Malpensa, Pisa flygplats i Toscana, Catania flygplats på Sicilien och Olbia flygplats på Sardinien. Norwegian erbjuder också många rutter till destinationer i Europa från Hamburg flygplats, bland annat kan du flyga vidare till Rom härifrån.