Resor med flygbolaget easyJet till Italien

Det engelska lågprisbolaget easyJet kan med alla sina rutter och fokus på låga priser ofta vara ett attraktivt val för dig, som söker en billig flygresa till ditt semestermål i Europa.

Vi har här samlat lite information och fakta till dig som ska flyga till Italien med flygbolaget easyjet. Har du frågor om praktisk information gällande en resa med easyJet till Italien, som t.ex. bagageregler, hänvisar vi dig till flygbolagets egen hemsida, som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt "Information och Kontakt".

Historia och fakta om easyJet

Den grekcypriotiska affärsmannen Stelios Haji-ioannou etablerade easyJet med ett par leasade flygplan år 1995. Redan från start var strategin att erbjuda flygresor till lågpris, vilket skulle visa sig vara ett recept på en succé. Det nya lågprisbolaget växte sig således snabbt större, och kunde redan året efter etableringen erbjuda internationella rutter till Amsterdam, Nice och Barcelona. easyJet var inte endast bland de första att se möjligheterna med att erbjuda billiga flygresor, bolaget var också ett av de fösta att se den stora potentialen i att flytta biljettförsäljningen ut på internet. År 1999 då internet fortfarande var i sin uppstartsfas, sålde easyJet således redan en miljon biljetter på deras hemsida. Omedelbart påminner easyJets histora och tilväxt mycket om konkurrenten Ryanairs, men flygbolagen skiljer sig åt från varandra på vissa områden. Först och främst har easyJet, i motsats till Ryanair, från start valt att i huvudsak betjäna de primära flygplatserna i städerna de flyger till - något Ryanair fram tills nyligen inte har gjort. 

Information och kontak

Vi gör er uppmärksamma på, att information i denna text är vägledande, och vi tar därför förbehåll för eventuella fel och ändringar. Vi hänsvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och din flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med easyJet, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta information om flygresor med easyJet på deras egen hemsida som du hittar här

Destinationer och flygplatser i Italien

I takt med easyJets stigande succé, har bolaget ppnat nya baser runt om i Europa, och är idag kontinentens näststörsta lågprisbolag med över 600 rutter till 30 länder, och fraktar därmed miljoner av resenärer varje år. För dig som reser på semester, är bolagets många antal rutter till Frankrike, Spanien, och inte minst Italien intressant. Från Danmark kan du flyga med easyJet från Köpenhamns flygplats, Kastrup till två destinationer i Italien, nämligen 

  • Milano Malpensa flygplats
  • Venedig Marco Polo flygplats

Från Milano Malpensa flygplats kan du sedan ta dig vidare söderut i Italien, bland annat till öarna Sardinien (till städerna Olbia, Alghero och Cagliari) och Sicilien (till städerna Palermo och Catania), regionen på klacken, Apulien (till städerna Bari och Brindisi) samt storstäderna i söder, Rom (Fiumincino) och Napoli.