Endast för vuxna - semester utan barn

Vuxenhotell i Italien - här hittar du normalt sätt ingen barnpool

En semester i Italien med bara dig själv - eller möjligen också din partner - i fokus? Det låter skönt, eller hur? Kanske har du inga barn, och värdesätter lugn och ro, avslappning, vackra omgivningar - och kanske en exklusiv touch - när du är på semester?

Eller kanske är du en trött förälder, som söker en skön, välbehövd liten paus från vardagen där nästan all tid och fokus läggs på att uppfylla barnens behov. En uppgift som du självklart älskar - men vi kan garantera att du kommer få en verklig energiboost genom att riva ut ett par dagar från kalendern, och istället njuta av livet tillsammans med din partner i Italien. 

Med andra ord, söker du en semester i Italien där hotellet är välägnat för vuxna, så läs närmre jär.

Barnfri semester handlar om ro, förälskelse och upplevelser i ditt eget tempo

Hos Escapeaway samarbetar vi med flera härliga hotell, som är särskilt ägnade dig som önskar en semester utan barn. Det är hotell, där ramarna är satta för att ni i lugn och ro ska kunna slappna av på terrassen, balkongen eller i trädgården under de ljumna kvällarna, men ett glas vin och en god bit mat. Och det är hotell, som ligger i naturvackra områden eller nära spännande, kulturella sevärdheter, som ni kan ta god tid på er att utforska. När ni har ätit frukost på en lokal restaurang, gåt en tur i den närliggande landsorten eller varit på museum, är det kanske god tid för ett dopp i poolen eller en kopp kaffe på hotellet?

Oavett om ert hotell är placerat i en större stad, i bergen eller vid havet, kommer ni utan tvivel älska att spendera en massa tid på att gå ut på promenad och suga i er det lokala livet. 

En resa utan barn kan få romantiken att glöda

Att smaka på de läckra rätterna i hotellets restaurang kan vara en av era stora, dagliga nöjen. En intim middag utan bar, där ni bara behöver koncentrera er på maten, vinet och varandras sällskap skapar förnyad glädje.

Här nedan vill vi gärna framhäva ett par av de hotell vi samarbetar med, som framförallt ägnar sig utmärkt till resor utan barn. Observera dock att detta inte behöver betyda att barn inte är välkomna på dessa platser. Däremot vänder hotellens sig till en vuxen publik, som gärna vill njuta av varandras sällskap, koppla av och kanske låta romantiken flöda.

Vi samarbetar med många andra hotell, som också är perfekta för barnfria semestrar. Kontakta oss, om du vill ha hjälp med att skräddarsy en den barnfria semestern du drömmer om. 

Hotel Su Lithu på Sardinien

Här hittar du en äkta romantisk get-away på en av de öar i Europa som har de bästa stränderna till ditt förfogande, och där bad och avslappning står i centrum. Det familjedrivna Hotel Su Lithu ligger bildvackert placerat i bergen, och är därmed lite gömt undan från den stora turismen som annars kännetecknar strandområdena. Den fina, vita sanden och det böljande blå have tär dock inom komfortabelt avstånd. De dagar då ni inte vill beger er till kusten, kan du och din partner svalka av er i hotellets pool. Ni kommer helt säkert också ha lust att ta en kort, daglig promenad ner till den trevliga staden Bitti, där ni bland annat kan uppleva det sanna landsortslivet på Sardinien. Hotellet har en vacker utomhusplats när du kan luta dig tillbaka med en bra bok. På restaurangen kan ni bege er ut på äventyr i de lokala rätterna som erbjuds här. 

Hotel San Francesco al Monte i Napoli

Utsikt, utsikt och återigen utsikt - och så en av Italiens största och mest intressanta städer framför dina fötter. När du spenderar semestern på detta före detta kloster i bergen bakom Napoli, kan du varje morgon vakna upp till synen av storstadens liv, havet, vulkanen Vesuvius och ön Capri. Låt dig överväldigas av stadens ljus om kvällarna, och ta in panoramautsikten över denna vackra del av Italien under dagstimmarna. På det charmiga Hotel San Francesco al Monte kommer ni älska att ta en simtur i poolen som leder direkt till en grotta med jacuzzi. Härlig njutning och många små krokar där man kan vara för sig själv. Napoli med alla sina museum, palats, gallerior och restauranger är er lekplats, och stadens centrum ligger endast 500 meter bort. Ni kan dock också äta både på hotellet och i kvarteret Vomero där ni bor.

Agriturismo Ca’ del Lago vid Comosjön

Ännu ett ställe, som ligger gömt bortom vägen, så att du helt kan stressa ner på din semester. Comosjön är en av Italiens vackraste sjöar, och på detta hotell bor du endast 400 meter därifrån. Agriturismo Ca’ del Lago representerar god smak, något en vuxen publik ofta värdesätter. Det gäller både stället smakfulla inredning och den fantastiska mat i restaurangen. Något av det bästa med detta semesterställe är dock det flotta spa:et där du kan få massage, bada turkiskt ångbad, bastu och mycket mycket mer. Själva poolen är smakfull, där den ligger omgiven av trädäcket i den vackra trädgården. Kryp upp i en skön fåtölj tillsammans med en bra bok i hotellets lounge.

Hotel Signum i Malfa på ön Salina, de Eoliska öarna

Här kan ni se fram emot en semester av välbefinnande i ett exotiskt och romantiskt tecken - här väntar er ett sant lyx-äventyr på den vackra ön Salina som ligger mellan två slocknade vulkaner. En obeskrivligt vacker och storslagen utsikt över havet och vulkanön Stomboli anger ramarna för detta unika semesterställe där du kan njuta av såväl lyxiga spa-bahandlingar, som välsmakande, lokalt producerad mat och vin. Föreställe dig att sitta med ett glas av det kända, lokala dessertvinet Malvasia på Hotel Signums terrass med panoramautsik utöver den speciella och farliga skönheten i Strombolis vulkanutbrott. Hotellet, som är familjedrivet och ligger i ett gammalt fiskeläge, är stilfullt inrett med särpräg från de Eoliska öarna. Restaurangen har ett imponerande urval rätter som du kan se fram emot att utforska.