Resor till Viserba

Badsemester för hela familjen

I Viserba har du en bred sandstrand så långt ögat räcker, ett lågt och lugnt hav skyddat av pirer - och den långa strandpromenaden blir bilfri på kvällen.

Folkrik

Staden Viserba ligger längs kusten, norr om Rimini, och är den äldsta och mest folkrika av alla de småstäder som ligger i detta område. För i tiden var detta område känt för att vara mycket frodigt, och man påstår att det är därifrån nämnet Viserba kommer - erba betyder nämligen gräs.

En äkta badort

Idag är staden en äkta badort, med många hotell, lägenheter, strandbarer, restauranger och turistbutiker. Många av restaurangerna har terrass med utsikt och maden är späckad med råvror från Emilia-Romagna. Staden är bland annat känd för temaparken "Italia in Miniatura", som är en nöjespark där du kan utforska hela den stövelformade halvön på en och samma plats. Som gäst i Viserba kan du också ha tur att få uppleva den årliga tävligen för sandskulpturer, som äger rum på stranden.

Karta över Viserba

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Marknader och shopping

Om du är intresserad av mat och marknader, bör du besöka den stora saluhallen i Riminis historiska stadskärna, där särskilt färsk fisk säljs till lokalbefolkningen och de få turister som hittar hit. Detta område i Rimini bjuder dessutom på flera monument från olika historiska perioder, med betoning på den romerska eran. Här hittar du även goda shoppingmöjligheter med ett stort urval av läckra butiker som säljer allt från lokala produkter till märkeskläder och mer "kostmedvetna" alternativ.

Med tåg, buss eller bil till Rimini

När alla dessa upplevelser ska avlösas med en paus, så sätt er på det mycket vackra torget Piazza Tre Martiti och njut av en välförtjänt lunch eller ett gott glas vin. Från Viserba är det cirka 5 km hit. Självklart kan du välja att köra dit med bil, men det går även bra att ta tåget, som bara tar 6 minuter, och sedan gå den sista kilometern från Rimini station. Bussar avgår också med jämna mellanrum, från strandpromenaden till Rimini, under högsäsong.Hotell och semesterbostäder i Viserba

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Viserba under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Närmaste flygplatser

Rimini flygplats ligger några få kilometer från Viserba. I skrivande stund finns det dock inga flygförbindelser hit från de skandinaviska flygplatserna. Du kan dock också flyga till Bologna flygplats, som betjänas av ett brett urval stora och små flygbolag, som SAS, Alitalia, easyJet och Ryanair - vilka alla har rutter till Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Kom ihåg att om du beställer en resa som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil, så har du en extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Utflykter

Rimini och "Italia in Miniatura" är bra några av alla de intressanta utflyktsmål som ligger inom räckvidd, när du är på semester i Viserba.

För kulturella upplevelser, och en chans att uppleva det gamla Italien, kan en tur till Ravenna varmt rekommenderas. Staden som har existerat i nästan 2000 år, tillhör de mest intressanta i Emilia-Romagna. Tack vare en rik historia har staden också flera sevärdheter, som du kan spendera en hel dag med att utforksa. Här bör du bland annat besöka Basilica di San Vitale, vars inre är dekorerat med marmor och vacker mosaik.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Viserba