Resor till Torre Pedrera

Gästfri badort

Torre Pedrera är en härlig och barnvänlig badort ca. 5 km norr om Rimini med breda sandstränder och långgrunt vatten som inbjuder även mindre barn att bada i havet.

Du ska gå långt ut innan det blir djupt och du upplever strömmar. Dessutom finns det livräddare under dagtimmarna i högsäsongen.

Karta över Torre Pedrera

Klicka på kartan här nedan för att skapa dig en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Fullt av liv under de varmaste månaderna

Badorten Torre Pedrera är full av liv i månaderna juli och augusti, då en blandning av barnfamiljer och ungdomar besöker platsen. I juni och från början av september präglas området av ett lugnt klientel. På vintern bor här ca. 10.000 invånare. Sommarsäsongen bjuder massor av möjligheter för underhållning, restaurangbesök, barer och butiker av alla slag, inkl. matvarubutiker.

Låt bilen stå

Vill du besöka Rimini tar det ca. 40 minuter med stadsbussen som kör längs strandpromenaden nästan hela dygnet. Ankommer du i bil bör du låta den stå parkerad i högsäsongen, med mindre att du beslutar dig för att åka på längre utflykter till någon av alla medeltidsstäder i närheten – flera har fortfarande tillhörande borgar och de ligger mellan 15 och 30 km in i landet.

Varför välja Torre Pedrera?

Dy ska välja Torre Pedrera som din semesterdestination för den traditionella, välkända och välkomnande gästfrihet från folket i området, känt som romagnoli från regionens namn Romagna, som sträcker sig över hela området av Emilia-Romagna som går ut till havet hela vägen från Cesena och keramikstaden Faenza inne i landet.

Uppbyggnad

Man har valt att förnya de en gång i tiden slitna strukturerna och kvarlevorna från Mussolinis berömda badkolonier för barn i efterkrigstiden - som fortfarande kan ses hela vägen längs kusten, idag omgivna av skolor, privatsjukhus och institut. Man har mer eller mindre byggt upp en stadsdel med nya och renoverande byggnader till hotell, residens och privatbostäder.

Upplevelser

Värt att besöka i området är Italia in Miniatura 273 miniatyrer av berömda italienska och europeiska byggnader i skala 1:25 och en kopia av Canal Grande i Venedig bland flera andra ting. Självklart bör du även lägga ett besök i Riminis historiska centrum, med Fellini Museet, Arco d´Augusto och Ponte dei Mille bron från Romartiden.Hotell, semesterlägenhet eller villa i Torre Pedrera?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Torre Pedrera? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att lättare hitta precis det du söker. 

Drömmer du om en semester, där du kan njuta tillsammans med familjen eller en större grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning för en större grupp, då ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med er av faciliteterna med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia Romagna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Boka enkelt och säkert din semesterbostad i Emilia-Romagna här

Flygplatser

Närmaste flygplats ligger vid Rimini. Denna nyttjas av en rad charter- och reguljärflygbolag, men har i skrivande stund inga direktrutter till flygplatserna i Skandinvien. Det är däremot ofta enkelt att hitta en bra flygavgång till Bologna flygplats, som är en av de andra flygplatserna som ligger inom räckvid från Torre Pedrera. 

Du kan själv hitta en bra flygavgång genom att söka på "flyg + boende" i sökmotorn här på Escapeaway. Väljer du att boka en paketresa hos oss (flyg + boende, samt eventuellt en hyrbil), är du täckt av Resegarantifonden och Paketreselagen. Det ger dig en extra trygghet under semestern. 

Utflykter med guide

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Emilia-Romagna, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torre Pedrera