Resor till Santarcangelo di Romagna

Översedd medeltidsstad nära Adriatiska havskusten

Santarcangelo di Romagna är en stad med ca. 21.000 invånare i provinsen Rimini i regionen Emilia-Romagna, och ligger endast 10 kilometer från havet.

Staden ligger mellan de två floderna Uso och Marecchia, och dess centrum är Piazza Ganganelli. Staden är mer eller mindre delad i två delar, en medeltida del och en del från 1600-talet. Den medeltida stadsdelen ligger högt i staden, på det lilla berget Giove, som också gömmer på mer än 100 tuffstensgrottor. Det är en vacker stad med ett levande historiskt centrum med väldigt välhållna hus och palats.   

Karta över Santarcangelo di Romagna

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Handplockade hotell, semesterlägenheter och villor 

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell som är perfekta till en romantiskt semester, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Maranello under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Bologna flygplas ligger närmast, när du ska på semester till Santarcangelo di Romagna, och denna flygplats betjänas av stora som små flygbolag, t.ex. SAS, Ryanair och easyJet, så det finns goda möjligheter att hitta en passande flygresa hit. 

Använd sökmaskinen här på Escapeaway för att hitta rutter och beställa flygbiljetter till samtliga flygplatser i Italien. 

Staden ligger på järnvägslinjen mellan Rimini och Bologna. Kommer du i bil, ger den närliggande motorvägen A14 snabb tillgång till resten av regionen. Trots de goda tågförbindelserna, är det därför som regel en fördel att ha en hyrbil under semestern. Det ger en större frihet att åka iväg på utflykter när det passar, utan att behöva kontrollera och passa tidtabeller. Normalt är det mest praktiskt att boka hyrbilen hemifrån, med upphämtning på flygplatsen.

Resor till Emilia-Romagna, beställ en paketresa

Beställ en resa till Emilia-Romagna, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på resor till Emilia-Romagna med Escapeaway här

Restauranger och shopping

Du kan njuta av ett stort urval av restauarnger i santarcangelo di Romagna, allt från fina restauranger till enklare pizzerior. Det finns dessutom ett levande handelsliv och bra inköpsmöjligheter, om du bor i en semesterlägenhet med eget kök och ska laga dina egna måltider.

Festivalen

Varje år i juli månad hålls en stor festival som fullständigt förvandlar staden i fest och färger. Här ser man skådespel och diverse föreställningar på stadens gator och på alla torg. Santarcangelo-festivalen började redan i år 1971 och är en internationell festival som har till föremål att gynna teater och dans.

Museum

Värd att besöka i staden är kyrkan La Chiesa Colleggiata från 1700-talet, och som framstår präktigt innanför stadens murar. Ovanför hittar du Torre dell´Orologio, stadens klocktorn från 1800-talet, och som också är stadens symbol.  Det är dessutom möjligt att besöka några av alla katakomber och grottor, som är utspridda i staden, t.ex. Grotta Pubblica på Via Ruggeri, Grotta Teodorani på Piazza Balacchi, och Grotta Stacchini på Piazzetta delle Monache. Tycker du om folklore kan du besöka Il museo degli Usi e Costumi della Gente di Romagna, som är en typ av stadsmuseum.

Utflykter

Det finns rik möjlihet att spendera semestern med att utforska charmiga medeltida städer, när du har din bas i Santarcangelo di Romagna. Inom relativt kort avstånd ligger t.ex. den arkitekoniskt unika staden Urbino, som bör stå högt på din lista över utflyktsmål, om du önskar att uppleva stämningen av det gamla Italien.

Utöver de kulturhistoriska sevärdheterna är regionen också känd för att ha Europas längsta strand, och de vackra landskapen i Apenninerna bjuder på massor av möjligheter att åka iväg på härliga vandringsturer.

Lokala länkar

Här hittar du stadens officiella turistsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santarcangelo di Romagna

Vad tycker gästerna om i Santarcangelo di Romagna?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner