Resor till Rivazzurra

Stränder, diskotek och medeltida städer

Stadsdelen Rivazzurra är en del av det moderna Riminis kuststräcka. Nattlivet är levande, här händer det något hela tiden, och det är öppet från tidig kväll till tidig morgon.

Rimini är stället där det händer! Rimini är en stor badort, som har ett väldigt vackert historiskt centrum, en aktiv liten fiskehamn, flera kilometer organiserade stränder, ett hav av butiker, restauranger och barer, samt kända och välbesökta diskotek. Nattlivet är levande, här händer något hela tiden, och det är öppet från tidig kväll till tidig morgon.

Inåt landet finns utmärkta restauranger. Detta är ett av de största och mest kända semesterområdena, som italienarna själva besöker ofta och gärna, vilket medför attaugusti månad är rätt kaotisk. Om du har sett Fellinis film Amacord, som är filmad i och omkring hans barndomsstad Rimini, är ännu möjligt att känna igen flera platser från filmen.

Stränderna är fina och barnvänliga, det finns möjlighet att utöva vindsurfing, vattenskidor och andra vattensportsaktiviteter. Det är inte långt till det vackra inlandet, lilleputtstaten San Marino ligger knappt 1 timmes körning från staden, och den fantastiska universitetsstaden Urbino i höglandet i grannprovinsen Marche kan nås på ett par timmar.

Karta över Rivazzurra

Klicka på kartan nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa. Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Rivazzura? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att lättare hitta precis det du söker. 

Drömmer du om en semester, där du kan njuta tillsammans med familjen eller en större grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning för en större grupp, då ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med er av faciliteterna med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia-Romagna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Att köra till regionen Emilia-Romagna från Sverige, är inte en omöjlighet, framförallt inte om du planerar in en övernattning längs vägen. Men vill du hellre flyga hit, finns åtskilliga internationella flygplatser i närheten. Det är endast några få kilometer från Rivazzura till Rimini flygplats, men även större flygplatser, som Bologna flygplats, ligger inom rimligt avstånd. Klicka på kartan ovan för att få en översikt över alla flygplatser i närheten.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Närmaste tågstation ligger i Rimini Miramare, varifrån det finns förbindelse till städer som Ravenna, Ancona, Bologna och Milano. Därtill betjänas området av åtskilliga bussar med förbindelse till närområdets mindre städer. Har du en bil under semestern, ger den närliggande motorvägen förbindelse med städerna upp och ner längs kusten. Om du föredrar den frihet en hyrbil ger, är det oftast mest praktiskt att beställa hyrbilen hemifrån med avhämtning på flygplatsen - då är du säker på att det står en bil och väntar på dig vid ankomst.

Läs mer om biluthyrning i Italien här.

Utflykter

Det finns en värld av aktivitetsmöjligheter och utflyktsmål i området. Barn och barnsliga själar kommer säkert att uppskata nöjesparkerna Italia in Miniatura vid Viserba, eller Fiabilandia, medan medeltida städer som Ravenna är en möjlighet att uppleva mer äkta, italiensk kulturhistoria.

Det är också en perfekt möjlighet att åka på en utflykt till republiken San Marino, som är världens femte minsta stat, med endast 30 000 invånare. Republiken ligger på berget Titano, varifrån du har en vacker utsikt över det backiga landskapet ner mot Rimini. Utöver den speciella stämningen i denna lilla, självständiga nattion, kan du också njuta av skattefri shopping.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rivazzurra