Resor till Rimini

Sol, bad och festlig stämning

Rimini är platsen, där det händer! Rimini är en stor badort, som har ett mycket intressant historiskt centrum, en aktiv liten fiskehamn och flera kilometer härliga sandstränder.

Rimini är idag mest känd som badort med sina långa och breda sandstränder, samt som nöjesstad då det finns ett stort urval av kända diskotek. Men staden har faktiskt även en lång historia som du kan uppleva genom att besöka det spännande och trevliga gamla centrum.

Karta över Rimini

Genom att klicka på kartan över Rimini här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Stadens historiska del

Nära stadens tågstation ligger Riminis gamla centrum som präglas av historia, charm och fina torg samt ett hav av butiker, kaféer och restauranger. Här finns dessutom monument från åtskilliga historiska perioder - bland annat Romartiden som är starkt representerat. Är du intresserad av mat och marknader bör du besöka den stora torghallen där färsk fisk säljs till den lokala befolkningen och de få turister som hittar hit. Känner du för en kopp kaffe eller en måltid kan vi varmt rekommendera att du besöker det vackra torget Piazza Tre Martiri där det finns restauranger och glassbar. I detta område är det även möjligt att shoppa oavsett om du gillar dyra märkeskläder eller mer ekonomiska klädeskedjor. Från kusten har du ca. 2 km hit och från tågstationen är det omkring hälften så långt. Orkar du inte promenera eller starta bilen så går flera busslinjer hit.

Stranden

Nere vid kusten hittar du de flera kilometer långa och härliga sandstränderna som förutom att vara barnvänliga också bjuder på möjligheter som windsurfing, åka vattenskidor och andra vattenaktiviteter. Förutom stränderna finns här ett livligt litet hamnområde, bra shoppingmöjligheter, restauranger och barer samt kända och välbesökta diskotek. Rimini är kanske den stad längs det Adriatiska havet där du hittar det livligaste nattlivet. Unga italienare och turister möts här för att festa under helgerna. Nattlivet är i en klass för sig och här händer något hela tiden. Då staden även är populär bland italienarna bör du veta att augusti månad är extremt kaotisk och då nöjer man sig inte med att endast festa om helgerna!

Fellinis födelseort

Om du har sett Fellinis film Amarcord, som är filmad i och omkring Rimini, hans födelseort, så har du säkert fått en extra dimension av staden - det är nämligen fortfarande möjligt att känna igen flera av platserna från filmen.Hotell eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Rimini? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis välja att bo på olika platser under löpet av semestern, för att se mer av stövellandet. 

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du på semester i Rimini, är närmsta flygplats Rimini flygplats. Inom räckvidd ligger dock också Bologna flygplats, som är betydligt större, och med större chans att hitta direkta förbindelser med Skandinavien. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Tåget som kör mellan Bologna och Ancona stoppar i Rimini. Vill du resa med tåg till badorten, ska du vara uppmärksam på att olika typer av tåg stannar här - både regionaltåg och snabbtåg, biljetter till det sistnämnda är dyrare. Därtill kommer diverse bussförbindelser, och inte minst kustvägen som gör det lätt att komma till andra städer längs kusten och längre in i baklandet. Har du en egen bil till ditt förfogande, är det lätt att komma fram från flygplatsen till din semesterbostad - och dessutom kan du bege dig iväg på utflykter under din semester. 

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Om du vill köra hela vägen själv från Sverige till Rimini, ska du räkna med en resa på cirka 1900 km från mellersta Sverige. Med en övernattning under vägen är det en överkomlig sträcka.

Restauranger och Shopping

Önskar du att krydda din resa med spännande kulinariska upplevelser, har regionen Emilia-Romagna mycket att bjuda på, och Rimini är inget undantag. Här hittar du en massa restauranger, street food och pizzerior. 

Vill du utforska närområdets vingårdar, kan du eventuellt ta en tur längs "vinrutten" Strada dei Vini e dei Sapori dei Collo di Rimini. Utöver vingårdar, är denna rutt lagd så att du också får möjlighet att stifta bekantskap med regionens andra typiska produkter, som t.ex. olivolja, ostar korvar, pasta och läckra desserter. 

Vill du laga dina egna måltider under semester, kan du eventuellt göra dina inköp på de stora utomhusmarknaderna som både rymmer en supermarknad, samt massor av stånd där du kan hitta färsk frukt och grönt, fisk, kött och bakverk.

Har du lust att shoppa, finns det i Rimini och i grannstäderna, varje vecka marknader med goda chanser att göra fynd. Dessutom finns det moderna shoppingcentrum och outlet i och omkring staden. 

Utflykter från Rimini

För de flesta som spenderar semestern i Rimini, är huvudattraktionen strandlivet med både avslappning och möjlighet för massor av aktiviteter för hela familjen. Med kilometervis av bra sandstrand, är Rimini en av Italiens ledande stranddestination. Guide till Italiens stränder Har du lust att besöka det vackra backiga inlandet, med dess medeltida städer och många förträffliga restauranger - regionens kök är älskat och erkänt av de flesta - är det dock inte särskilt långt att köra. Lilleputtstaten San Marino ligger knappt 1 timmes biltur från Rimini, och den vidunderliga universitetsstaden Urbino, som befinner sig i höglandskapet i grannprovinsen Marche, kan nås på ett par timmar. En tur till San Leo mot sydväst, kan också varmt rekommenderas. Medeltidsstaden som ligger på 600 meters höjd över havet, har blivit utsedd till Italiens vackraste. Huvudattraktionen är den iögonfallande San Leo borgen, som ligger helt ute på kanten på en klippavsats.

Lokala länkar

Du hittar mer information om sevärdheter och aktuella händelser på stadens turisthemsida här.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rimini

Vad tycker gästerna om i Rimini?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner