Resor till Rimini

Sol, bad och festlig stämning - Rimini är platsen, där det händer! Rimini är en stor badort, som har ett mycket intressant historiskt centrum, en aktiv liten fiskehamn och flera kilometer härliga sandstränder. Boka en resa till Rimini med Escapeaway idag!

Rimini är idag mest känd som badort med sina långa och breda sandstränder, samt som nöjesstad då det finns ett stort urval av välbesökta diskotek. Men staden har faktiskt även en lång historia som du kan uppleva genom att besöka stadens spännande och trevliga gamla centrum.

Nära stadens järnvägsstation ligger Riminis gamla centrum som präglas av historia, charm och fina torg samt ett hav av butiker, kaféer och restauranger. Här finns dessutom monument från åtskilliga historiska perioder - bland annat Romartiden som är starkt representerat. Är du intresserad av mat och marknader bör du besöka den stora torghallen där färsk fisk säljs till den lokala befolkningen och de få turister som hittar hit.

Känner du för en kopp kaffe eller en måltid kan vi varmt rekommendera att du besöker det vackra torget Piazza Tre Martiri där det finns restauranger och glassbar, men för att hitta stadens mer autentiska matställen måste du dra dig ner i sidogatorna. I detta område är det även möjligt att shoppa oavsett om du gillar dyra märkeskläder eller mer "prisvänliga" klädeskedjor. Från kusten har du drygt 2 kilometer hit och från järnvägsstationen är det omkring hälften så långt. Orkar du inte promenera eller starta bilen så går det flera busslinjer hit.

Stranden i Rimini

En resa till Rimini är lika med en sol som står högt på himlen och massor av strandliv. Nere vid kusten hittar du de flera kilometer långa och härliga sandstränderna som förutom att vara barnvänliga också bjuder på möjligheter som windsurfing, vattenskidor och andra vattenaktiviteter. Förutom stränderna finns här en aktiv liten fiskehamn livligt litet hamnområde, bra shoppingmöjligheter, restauranger och barer samt kända och välbesökta diskotek. Rimini är kanske den av Adriatiskahavets kuststäder där du hittar det livligaste nattlivet. Unga italienare och turister möts här för att festa under helgerna. Nattlivet är i en klass för sig och här händer något hela tiden. Då staden även är populär bland italienarna bör du veta att augusti månad är extremt kaotisk och då nöjer man sig inte med att bara festa på helgerna!

Fellinis födelseort

Om du har sett Fellinis film Amarcord, som är filmad i och omkring Rimini, hans födelseort, så har du säkert fått en extra dimension av staden - det är nämligen fortfarande möjligt att känna igen flera av platserna från filmen.

Hos Escapeaway är vi specialister på resor till Rimini och vi kan faktiskt erbjuda dig mer än 1 500 semesterbostäder i Italien - där ibland ett brett urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i regionen Emilia Romagna. Har du lust att resa till Rimini kan du snabbt få en överblick över tillgängliga hotell i och omkring Rimini genom att använda dig av sökmotorn ovan. Har du frågor eller behöver hjälp att göra rätt val är du även välkommen att ringa till oss för att prata om vad du ska välja och varför.

Skulle du vilja uppleva flera olika delar av Italien kan du självklart även välja att bo på olika ställen under din semester för att se mer av det stövelformade landet.

>> Läs även om resor till Ravenna här

Hotell i Rimini

Så bokar du en resa till Rimini med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och trygg resa till Rimini. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda semesterbostäder i Rimini samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du på semester i Rimini är närmsta flygplats Rimini flygplats. Inom räckvidd ligger dock också Bologna flygplats som är betydligt större och med större möjlighet att hitta direkta förbindelser med Skandinavien - eventuellt med en mellanlandning på vägen. Flygplatsen trafikeras av ett stort antal flygbolag där ibland Ryanair, easyJet och SAS.

Tåget som kör mellan Bologna och Ancona stoppar i Rimini. Vill du resa med tåg till badorten, ska du vara uppmärksam på att olika typer av tåg stannar här - både regionaltåg och snabbtåg, biljetter till det sistnämnda är dyrare. Därtill kommer diverse bussförbindelser, och inte minst kustvägen som gör det lätt att komma till andra städer längs kusten och längre in i baklandet. Har du en egen bil till ditt förfogande är det lätt att ta runt både längs kustvägen och den närliggande motorvägen om du vill komma snabbare fram.

Ankommer du med flyg är det oftast mest praktiskt att boka en hyrbil med avhämtning på flygplatsen. Du kommer då lätt vidare till din semesterbostad och du har dessutom friheten att utforska regionens sevärdheter i ditt eget tempo.

Om du vill köra själv till Rimini hela vägen från Sverige till Rimini så är det med en övernattning på vägen ett relativt överkomligt avstånd för de flesta och en kör-själv semester söder ut ger dig en möjlighet att uppleva nya fascinerande sidor av Europa.

Restauranger och Shopping

Önskar du att krydda din resa med spännande kulinariska upplevelser, har regionen Emilia-Romagna mycket att bjuda på, och Rimini är inget undantag. Här hittar du en massa restauranger, street food och pizzerior. 

Vill du utforska närområdets vingårdar, kan du eventuellt ta en tur längs "vinrutten" Strada dei Vini e dei Sapori dei Collo di Rimini. Utöver vingårdar, är denna rutt lagd så att du också får möjlighet att stifta bekantskap med regionens andra typiska produkter som till exempel olivolja, ostar korvar, pasta och läckra desserter. 

Vill du tillaga dina egna måltider under semester kan du eventuellt göra dina inköp på den stora inomhusmarknaden som både rymmer en supermarknad och massor av stånd där du kan hitta färsk frukt och grönt, fisk, kött och bakverk.

Har du lust att shoppa så är det i Rimini och i grannstäderna varje vecka marknader med goda chanser att göra fynd av bland annat konsthantverk. Dessutom finns det moderna shoppingcentrum och outlet i och omkring staden. 

Utflykter från Rimini

För de flesta som reser till Rimini är huvudattraktionen strandlivet med både avslappning och möjlighet för massor av aktiviteter för hela familjen. Med kilometervis av bra sandstrand är Rimini en av Italiens ledande stranddestination.

Guide till Italiens stränder

Har du lust att besöka det vackra backiga inlandet med dess medeltida städer och många förträffliga restauranger - regionens kök är älskat och erkänt av de flesta - är det dock inte särskilt långt att köra. Lilleputtstaten San Marino ligger knappt 1 timmes biltur från Rimini, och den vidunderliga universitetsstaden Urbino som ligger i höglandskapet i grannprovinsen Marche kan nås på ett par timmar.

En tur till San Leo mot sydväst kan också varmt rekommenderas. Medeltidsstaden som ligger på 600 meters höjd över havet har blivit utsedd till Italiens vackraste. Huvudattraktionen är den iögonfallande San Leo borgen som ligger helt ute på kanten på en klippavsats.

>> Läs mer om semester i Rimini här

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Rimini?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner