Resor till Riccione

Riccione är en av de mest populära badorterna i Norditalien och lockar med sina fina stränder, sin långa strandboulevard och sina många bra restauranger, barer och butiker, detta gör den till ett perfekt resmål för en badsemester. Boka din resa till Riccione med Escapeaway i dag!

Riccione ligger mellan två andra kända badorter vid Adriatiska havets kust (Riviera Romganola), Cattolica och Rimini, i den underbara regionen Emilia-Romagna i nordöstra Italien

Staden skiljer sig dock från de två andra badorterna genom att framstå som mer exklusiv och välhållen och genom att ha bevarat en lägre bebyggelse, framför allt i stadens övre del finns det en del äldre villor, trädgårdar och grönområden. Riccione är även en förhållandevis ny badort som först blev känd på 1950- och 60-talet när storheter som fotbollsspelaren Pelé, den italienska sångerskan Anna Maria Mazzini och den italienske filmregissören Vittorio De Sica tillbringade sina semestrar i staden. I dag är Riccione fortfarande lika populärt bland utlänningar som bland italienare, men under sommarhalvåret bebos staden huvudsakligast av italienska turister.

Med sin fina mellanstora storlek - staden har omkring 35 000 invånare - så finns det massor av bra restauranger, barer, caféer och affärer i Riccione, vilket gör staden till en idealisk utgångspunkt för en badsemester vid Riviera Romagnola. Härifrån har du även goda utflyktsmöjligheter till exempel till regionhuvudstaden Bologna, som bara ligger omkring en och en halv timmes körning från Riccione, historiskt unika Ravenna, ligger bara en timmes körning bort, eller den vackra renässansstaden Florens i grannregionen Toscana, som du kan nå på 2 timmar och 40 minuter i din hyrbil.

Upplevelser och sevärdheter

Den riktigt stora attraktionen i Riccione är stadens stränder, den långa och härliga strandboulevarden och hela den fantastiska kusten vid Riviera Romagnola, som sträcker ut sig på båda sidor om staden. Det är ont om historiska och kulturella sevärdheter i själva staden, men det finns några intressanta och historiska byggnader så som Castello degli Agolanti, och ett par fina, lokala museer så som Museo del Territorio och Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea Villa Franceschi.

Om du är på resa med hela familjen kan du se fram emot att kunna tillbringa hela dagar i stadens många nöjesparker, vilka nästan alla har fokus på olika vattenaktiviteter som till exempel badlandet Aquafan, som erbjuder en enorm simbassäng, vattenrutschkanor och en mängd aktiviteter för stora och små; Oltremare, som har spännande delfinshower, om man är intresserad av sådant; samt Perle d'Acqua Park och Beach Village.

Utflyktsmöjligheter

Med sitt centrala läge på Riviera Romagnola finns det gott om bra möjligheter att göra dagsutflykter från Riccione när du känner för lite variation i semestern. Du kan till exempel göra en utflykt till det närliggande Rimini, där du hittar ett trevligt historiskt centrum, som bjuder på intressanta gamla byggnader och minnesmärken, av vilka en del härrör från romartiden, och så finns här en underbar saluhall. 

Det är även som gjort för att göra en dagsutflykt till regionhuvudstaden Bologna eller historiska Ravenna, som båda ligger inom överskådligt köravstånd.

Boka din resa till Riccione online

Hos Escapeaway kan du resa precis så som det passar dig bäst, vill du själv arrangera transporten till och från Italien kan du nöja dig med att enbart boka ditt hotell online genom oss. Vill du däremot ha full trygghet så bokar du en paketresa online till Riccione som inkluderar flyg, hotellvistelse och transfer tur/retur till ditt hotell. Du kan även välja att boka en hyrbil till din resa som då står klar på flygplatsen vid din ankomst till Italien.

 Välkommen till Emilia Romagna regionen med Escapeaway, vi är specialister på resor till Riccione där du bor på noga utvalda hotell under din semester.

>> Läs även om resor till Rimini
>> Läs om badsemester i Italien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Riccione