Resor till Quattro Castella

Emilia-Romagna är en vacker region med flera intressanta sevärdheter, historiska städer och underbar natur för att inte tala om sina långsträckta sandstränder. Men regionen är nog mest känd för sitt utsökta kök med delikatesser som balsamvinäger, kallskuret, parmesanost och pastarätter som tortellini.  Med andra ord den perfekta platsen för dig som har ett gastronomiskt hjärta. Du kan även spendera mycket tid på att fördjupa dig i Bolognas centrum, eller åka på utflykt till Parma, Florens eller Ferrara. 

Just Ferrara är för de flesta svenskar lite mer okänd, än t.ex. Florens och Parma, men det är en stad som absolut är värd ett besök. Staden är upptagen på UNESCOs världsarvslista, och här kan du uppleva en mängd välbevarade byggnader från Renässansen, samt konst och historia. 

Quattro Castella är en liten ort som tillhör provinsen Reggio Emilia.  Trots att den inte är så stor med ca 13.000 invånare finns här mataffärer, delikatessbutik, apotek,  bank och restauranger. Landskapet runtom är grönt och fint med flera gårdar so producerar egna viner oh andra godsaker. Hotell, lägenhet eller vingård

Hos Escapeaway har du tillgång till en uppsjö av olika boenden i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Om du är på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Quattro Castella då kan du prova vår sökmaskin här på sidan där du hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten, som är framför allt intressant för dig som vill bo nära regionshuvudstaden Bologna eller Parma.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta rätt i vårt utbud i Emilia-Romagna för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Bila eller flyga

Du kan ta bilen om du känner för detta och på så vis uppleva mer under själva resan, både på väg till destinationen som hem. Föredrar du att flyga, istället för att köra de 1700 kilometrarna (från mellersta Sverige) till Quattro Castella ligger Bologna flygplats endast 16 km bort. Men inom rimligt köravstånd ligger också flygplatserna i t.ex. Parma och Florens. Eller varför inte Milano eller Venedig. även om det är lite längre att köra.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Quattro Castella