Resor till Ostellato

Ostellato är en liten fridfull by utan turism som ligger mellan kanalbyn Comacchio (ca. 20 km) och den historiska UNESCO staden Ferrara (ca. 30 km). Området ligger på vad som förr var havsbotten så man befinner sig här faktiskt under havsnivå. Landsbyn har några restauranger som t.ex. La Luna nel Pozzo ( pizzeria/restaurang), Meccalan (pizzeria) och en bar.Hotell, hus eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja bland fler än 1500 semesterbostäder i Italien - vi har bland annat varit i Emilia-Romagna och handplockat hotell, hus och lägenheter till din semester.

Med hjälp av sökmotorn ovan får du snabb överblick över tillgängliga semesterbostäder i och runt Ostellato.

Har du frågor eller behöver du hjälp med att välja rätt semesterbostad är du hjärtligt välkommen att ringa oss för personlig service.

Transport

Vill du inte köra hela vägen finns det goda möjligheter att flyga från Sverige till den här delen av Italien. Om du ska bo i Ostellato är Bologna flygplats närmast men  flygplatserna i Venedig och Treviso ligger också inom räckhåll. Tillsammans erbjuder flygplatserna ett stort antal flygbolag som Ryanair, easyJet, Vueling och SAS med flygrutter till resten av Europa - inklusive Sverige.

Flygbolagen ändrar med jämna mellanrum rutter och avgångar. Sök därför alltid aktuell information via sökmotorn på In-Italien. Här kan du samtidigt jämföra alla flygbolags aktuella priser till Italien - så att du säkert får bästa pris på din flygbiljett.

Ostellato har både tåg- och bussförbindelse. Stationen ligger i utkanten av staden. Tågen avgår regelbundet till Ferrara. Det finns också förbindelse till Ravenna, Bologna, Venedig och Florens med tåg eller buss, räkna med fler byten längs vägen.

Det finns också fina vägförbindelser till staden och många flygresenärer väljer också att hyra bil på flygplatsen. Bilen underlättar inte bara sista biten till huset den  underlättar också till utflykter i regionen under semestern. 

Restauranger och shopping

Byn har ett par enklare serveringar som La Luna nel Pozzo (pizzeria / restaurang), Meccalan (pizzeria) och en bar. I och i närheten av staden finns flera stormarknader.

De lokala matmarknaderna erbjuder både fina råvaror och tillfälle att möte lolakbefolkningen i vardagen. 

Utflykter

Läget är idealiskt för att utforska deltat kring floden Po och lagunerna (med bl a Venedig). Regionen är också känd för sina kulinariska traditioner som präglats av det närliggande havet med fisk och ål-uppfödda i Comacchio.

Det flacka landskapet och Po Delta National Park är perfekt för cykling och det finns även möjligt att rida i den vackra naturen.

Du bor inte långt ifrån kusten och Comacchio, känt som "Lilla Venedig. De kulturhistoriska och intressanta städerna Ferrara och Ravenna (som ingår i UNESCO:s världsarvslista) med massor av intressanta sevärdheter, restauranger och butiker ligger bara 30 resp. 60 km bort. För dagsutflykter är både Venedig och Florens inom räckhåll.

Lokala länkar

Hemsida för floden PO: www.visitporiver.net

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ostellato

Vad tycker gästerna om i Ostellato?

7,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner