Resor till Modena

I en region med berömda resmål som Bologna, Parma, Ferrara och Rimini är det kanske inte så underligt att många vid första ögonkastet inte känner igen namnet Modena. De som känner norra Italien väl vet emellertid att det just från denna stad kommer några av landets mest välkända produkter och personer. Det är till exempel i Modena som det legendariska bilmärket Ferrari har sin hemort liksom att den nu avlidne operasångaren Luciano Pavarotti startade sin sångarkarriär i stadens kör

Ferraribilar, gastronomi och världsarv

Intresserar du dig det minsta för bilar och design bör en fast punkt på resan till Modena vara ett besök på det populära Ferrari Museum i den närliggande staden Maranello. Det är emellertid inte enbart människor med bensin i blodet som reser till Modena. Staden som ligger på den platta Po-slätten har också under generationer varit ett erkänt kraftcentrum för gastronomin i regionen.

Det finns därför rikliga möjligheter att skämma bort smaklökarna när du fördjupar dig i det lokala kökets många härligheter på stadens matställen. Matställena i Modena spänner över allt från gourmetrestauranger till enkla trattorior. Självklart måste du prova stadens egen, utsökta balsamvinäger som nästan är värd sin vikt i guld, den lokala tryffeln och en mousserande Lambrusco.

Avsätt även tid till sightseeing i stadens historiska centrum där en av de mest iögonfallande attraktionerna är katedralen Duomo di Modena med det stora, runda fönstret av färgat glas på fasaden och som kan dateras tillbaka till 1200-talet. Inte helt överraskande står katedralen med på UNESCO:s världsarvslista. Där utöver kommer du på en promenad runt i staden upptäcka vackra gamla byggnadsverk så som det 86 meter höga tornet Torre Ghirlandina vid sidan om katedralen samt Palazzo Ducale som idag hyser Italiens mest prestigefyllda militärakademi.

Modena har omkring 185 000 invånare så det är alltid liv och rörelse på stadens gator. Detta liv kan bland annat upplevas på den traditionsrika marknaden Albinelli där de många stånden lockar med färska råvaror och delikatesser. Marknaden ger en fin möjlighet att få en inblick i det lokala vardagslivet. Det kan även rekommenderas att slå sig ner på något av de stämningsfulla torgen i gamla stan så som Piazza Roma eller Piazza Grande för att bara betrakta stadslivet som utspelar sig framför dina ögon. Här finns det dessutom ett stort utbud av restauranger och spännande småbutiker.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som du hittar i vårt program över resor till Modena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Modena