Resor till Lizzano in Belvedere

Den bedårande lilla staden Lizzano in Belvedere är ett perfekt resmål för dig som tycker om god mat, en vacker natur och aktiva dagar i vackra omgivningar. Boka din resa till Lizzano in Belvedere med Escapeaway i dag!

Lizzano in Belvedere är en livlig liten stad i Apenninerna dit du kan åka på semester om du vill njuta av god mat, vacker natur och aktiva dagar i stadens omgivningar. Staden har endast 2200 invånare, men med endast 70 kilometer till Emilia-Romagnas huvudstad Bologna, är det en plats som kombinerar forntida traditioner med modern turism. Här kan du se fram emot att njuta av landskapet, både från din mountinbike, på vandringar, ja till och med från skyn då paragliding är en sport som är ytterst populär i området. Och efter en dag full med äventyr, kan du se fram emot avkoppling vid poolen och god mat på de lokala restaurangerna.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Lizzano in Belvedere och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Upplevelser ute i det fria

 

Lizzano in Belvederes verkliga hjärta, är parken Parco regionale di Corno alle Scale, som också innehar den högsta toppen i Apenninerna (1.945 meter). På grund av de goda förhållandena, kan du här åka skidor på över 36 kilometer pister, varav 80 % täcks av snömaskiner som därmed garanterar skidåkning cirka 150 dagar om året. Två av pisterna är kända då de är dedikerade världsskidåkaren Alberto Tomba, som växter upp i närheten.

 

På våren förvandlar parken istället till ett paradis för dig som älskar att vandra och cykla mountainbike. Här finns ett nätverk av stigar av olika svårighetgrad, och de ligger alla på kort avstånd från Lizzano in Belvedere, vilket gör att du lätt kan ta dig ut i naturen, oavsett vilken årstid du besöker området på. På dina vandringar genom skogar och gröna ängar, kan du se fram emot att möta djur, upptäcka vacker flora och besöka medeltida slott.

 

Omgivningarna i Lizzano i Belvedere är också kända för sin höga vattenkvalitet, då vattnet kommer från källor i skyddade områden och därmed inte har något behov att renas. Detta vatten kan du njuta av i termalbaden, t.ex. i Porretta Terme, som du vill koppla av en stund och ta hand om både kropp och själ.

 

Mat och dryck

 

Lizzano im Belvedere är också en plats där du kan njuta vid bordet. Här finns många rätter som är typiska för och platsens position mellan mat-städerna Bologna och Modena har naturligtvis påverkat det lokala köket. I Lizzano in Belvedere kan du därför smaka på traditionella rätter från Bologna (som t.ex. lasagne och tortellini), samt traditionella rätter från Modena (t.ex. borlenghi, zampanelle och tigelle). Området är också känt för produktion av parmesanost, vilken du kan köpa på mejeriet Querciola (6 kilometer från Lizzano).

 

Transport

 

Flyg

Bolognas flygplats, Guglielmo Marconi, ligger cirka 70 kilometer från Lizzano in Belvedere. Alternativa flygplatser är Florens flygplats, Pisa flygplats samt Milano Malpensa (vilken ligger längre bort, men med snabbtåg går resan relativt fort).

 

Tåg

Från Bolognas Centralstation, byter du till de regionala tågen som går mellan Bologna och Porretta Terme. Stig av på stationen Porretta Terme (14 km från Lizzano in Belvedere) och fortsätt sedan med de lokala tågen ATC Bologna (linea extraurbana 776).

 

Så hittar du resan till Lizzano in Belvedere

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Lizzano in Belvedere, samtliga med fina omdömen från tidigare gäster. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Rimini
>> Läs även om resor till Ravenna

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lizzano in Belvedere