Resor till Lido di Volano

Avslappning och utomhusaktiviteter i lugna omgivningar

Om du vill ha en semester där alla kan vara med, ska du åka till Lido di Volano. Slappna av vid stranden eller utöva vattensport, hyr en cykel eller testa en ridtur. Här finns plats till begeistring inramad av skog och faciliteter i närheten.

Den lugnaste...

Lido di Volano är nog den mest rogivande av de kända Lidi di Comacchio. Det är det lido som ligger längst norrut, och närmast Nationalparken Delta del Po, och det är även det lido som byggdes sist. Från Lido delle Nazioni kör du genom Bertazzi-dalen, som bebos av ett antal fåglar (från fasaner till flamingos).

Karta över Lido di Volano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området.

Under pinjeträdens behagliga skugga

Orten består framförallt av sommarhus och är framförallt bebodd under årets varmaste månader. Hela området ligger under pinjeträd, vilket gör att byggnaderna är svala och behagliga när temperaturen stiger och gör orterna outhärdiga utan aircondition. Stranden består av fin sand, det finns gott om plats för alla och den är anpassat till barn. Man ska gå genom den frodiga pinjeskogen för att komma till stranden och därför är det inte havsutsikt från många av husen.Hotell eller semesterlägenhet?

Escapeaway erbjuder dig fler än 1800 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar ett brett urval handplockade hotell, semesterlägenhet och villor vid Lido di Volano.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmaskinen här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Lido di Volano. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen.

Hotell och semesterlägenheter är dock inte de enda inkvarteringsmöjligheterna som du kan välja emellan. Planerar du att åka iväg med hela tjocka släkten, eller med en stor grupp vänner? I så fall kan vi varmt rekommendera att hyra en hel villa i Italien. Här har ni massor av plats, och behöver inte dela ställets faciliteter med andra gäster.

Har du frågor om de olika möjlighetena till inkvartering vid Lido di Volano, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd, anpassade efter dina önskningar. 

Flygplatser och lokal transport

När du ska spendera semestern i Lido di Volano, och önskar flyga till din semester, är det mest optimalt att flyga till Venedig flygplats - officiellt Aeroporto di Venezia Marco Polo (flygplatskod: VCE). Denna flygplats ligger närmast, men inom nästan samma räckvidd ligger också andra små och stora internationella flygplatser. Du kan därför hitta flygförbindelser till detta område, från många olika flygbolag, som Ryanair, easyJet, Vueling och SAS.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om det finns en bussförbindelse till Lido di Volano, som med en liten omväg gör det möjligt att ta sig hit från flygplatsen, är det både snabbare och enklare att komma hit med en hyrbil. Därför väljer många att också boka en hyrbil på Venedig flygplats redan hemifrån. 

Restauranger och shopping

I Lido di Volano hittar du de mest basala inköpsmöjligheterna - men du ska räkna med en kort bilfärd till antingen Goro elelr Lido delle Nazioni för att hitta ett större utbud, eller en riktig supermarknad. Det finns en restaurang och ett café i staden. 

Utflykter

En stor del av din semester här, kommer troligtvis gå till att slappna av på stranden, eller utöva vattenaktiviteter på havet. Det finns dock också massor av möjligheter att fylla dagarna med spännande aktiviteter. Hyr t.ex. en cykel och utforska Nationalparken Delta del Po, där det finns många cykelstigar att följa.

Ska semestern kryddas med kulturella och historiska upplevelser, bor du med flera av Italiens mest kända och intressanta städer inom en kort bilfärd, t.ex. Ravenna och Venedig. Här kan du spendera många timmar på olika museum, shopping och promenader på gamla gator, samt äta läckra måltider på bra restauranger. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido di Volano