Resor till Lido di Savio

Badsemester för de aktiva

Badorten Lido di Savio ligger vid Adriatiska havets breda sandstränder, och erbjuder en värld av valmöjligheter för den aktiva gästen.

Här finns dock också möjlighet för att slappna helt av, och njuta av stämningen på en ny favoritrestaurang. Lido di Savio är urbilden av en badort, med den 2 km långa och breda sandstranden - som också är en av de viktigaste grunderna till att spendera semestern här. På stranden finns många olika strandetableringar, vattenrutschkanor och restauranger. Det finns också områden med offentlig strand, där du bara kan slå dig ner med dina egna badlakan och parasoll.

Karta över Lido di Savio

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Till havs och på land

Lido di Savio erbjuder dessutom fina möjligheter att aktivera sig med vattensporter: det går att ta kurser i allt från windsurfing till klassisk segelsport, och Lido di Savio är känd för att vara en sommardestination för aktiva som också gärna cyklar, springer eller tränar i något av alla träningscenter av hög standard som finns runt om i staden.

Till avslappning och shopping

Lido di Savio är också ett bra val ör den som - utöver alla aktivitetsmöjligheter - söker ett bra sammanhang mellan pris och kvalitet, och som lägger vikt på att spendera semestern på en välfungerande destination. För barnfamiljerna finns det, utöver lek och avslappning på stranden, möjlighet att besöka ett av Italiens största vattenland, Mirabilandia, som ligger nära inpå. Det finns också otaliga möjligheter för att koppla av på alla caféer och restauranger, eller för att choppa, i den livliga stadskärnan.

Till fest och färger

Önskar du dig ett kulturellt inslag på semestern, eller bara mer shopping, kan det rekommenderas att besöka staden Ravenna som bjuder på inte mindre än 8 monument som finns med på UNESCO's lista över bevaringsvärdiga platser samt ett stort utbud av trevliga butiker och matställe. Har du lust till fest och flärd finns det många barer och uteställen där du kan festa till den tidiga morgontimmen på ett av alla stranddiscon som traditionellt etableras här varje sommar.

Dygnet runt

Lido di Savio är ett bra val för dem, som gärna vill ha något ut av semestern - här kan du vara igång hela dagen, och större delen av natten också.Semesterbostäder i Lido di Savio

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Lido di Savio under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Närmaste flygplats ligger vid Rimini, som dock inte har några direkta rutter till flygplatserna i Skandinavien. Men du kan också flyga till Bologna flygplats, som betjänas av bland annat SAS, easyJet och Ryanair. Ska du spendera semestern i Lido di Savio, finns det alltså normalt sätt goda möjligheter att hitta en flygförbindelse som passar.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Närmaste tågstation ligger i Cervia. Härifrån finns det förbindelse till Rimini, Ravenna, Bologna och Milano. Den sista biten från tågstationen till Lido di Savio får du avverka med buss eller taxi. Det är natuligtvis också möjligt att hyra en bil - och mest praktiskt är att hyra en bil på Bologna flygplats, redan hemifrån. En hyrbil är en möjlighet att vara mer flexibel och spontan då det kommer till att utforska området utan att behöva hålla koll på tidtabeller.

Guidade utflyker i Emilia-Romagna

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Emilia-Romagna, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido di Savio