Resor till Lido degli Estensi

Badsemester med nattliv

En nyare semesterort i den södra delen av Po-deltat, som tillhör det lite mer kända Lidi di Comacchio. Lido Estensi är känt för sin mer livliga prägel, och det är också här du hittar nattlivet.

Lido degli Estensi är delat från Porto Garibaldi, av en konstgjord kanal som leder in till en större insjö bakom städerna.

Karta över Lido degli Estensi

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att få en överblick över avstånden till flygplatser och andra städer i Europa. 

Livligt

I Lido degli Estensi hittar du liv och rörelse - även nattliv. För en liten peng kan du ta båten över kanalen till Porto Garibaldi. Stränderna är verkligen fina och barnvänliga (här är långgrunt). De finns breda stora stränder med gott om plats att sola och bada i lugn och ro. Stränderna nyttjas gratis, men väljer du att använda de uppsatta solstolarna med parasoll, som tillhör det som på italienska kallas "bagno", får du betala.

Något för både stora och små

Området är ganska charmigt, det finns gott om plats och endast några få höga byggnader. Det finns en barnpark, som lockar de minsta, men också ett sportcenter med swimmingpool och tennisbanor, en vattenpark samt ett tivoli. Det finns flera diskotek som erbjuder gratis busservice.Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lido degli Estensi? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att lättare hitta precis det du söker. 

Drömmer du om en semester, där du kan njuta tillsammans med familjen eller en större grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning för en större grupp, då ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med er av faciliteterna med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia-Romagna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Du ska räkna med en sträcka på cirka 1900 km från (mellersta) Sverige om du vill köra hela vägen till Lido degli Estensi. Föredrar du att flyga, ligger Rimini flygplats bara några kilometer bort, men detta är dock en förhållandevis liten flygplats. Inom räckvidd ligger dock också de större internationella flygplatserna vid Bologna och Venedig. Det finns därför normalt sätt goda möjligheter att hitta en flygförbindelse från Sverige och Danmark, exempelvis med flygbolagen Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns en bussförbindelse till Lido degli Estensi från böand annat Ferrara och Ravenna. Därtill kommer, att det tack vare ett vitt förgrenat vägnät, är enkelt att komma fram i bil. Vill du gärna ta dig runt lättare under din semester, rekommenderar vi därför att du hyr en bil i Italien. 

Restauranger och shopping

Urvalet av restauranger i Lido degli Estensi och de närliggande städerna är ganska stort. Det finns naturligtvis fast-food-platser, men också många bra restauranger där du har chansen att njuta av mer traditionella rätter från regionen.

Om du är sugen på shopping på resan, hittar du här många små butiker och åtskilliga minimarknader där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet. 

Utflykter

Ett populärt semesterställe som Lido degli Estensi är naturligtvis väldigt präglat av turismen, men det finns många intressanta utflyktsmål inom kort köravstånd, där du kan uppleva Italiens rika kultur och historia. 

En utflykt till Ravenna kan till exempel varmt rekommenderas, om du tycker om att strosa runt bland gamla byggnadsverk på charmiga små gator, eller sitta på ett trevligt café vid ett torg och njuta av stadslivet. Har du möjlighet, är också Ferrara, med alla dess kyrkor, museum, betydelsefulla villor och palats, också ett perfekt mål för en dagsutflykt. I bägge städer har du naturligtvis också stora möjligheter att fördjupa dig i regionens mat och vin. 

Sist men inte minst, bor du inte långt från ett av Europas största våtområden och naturreservat, Nationalparken Delta del Po, som bland annat kan utforskas i en hyrd kajak eller kanot.

Önskar du att uppleva regionens sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett urval av spännande utflykter i Emilia-Romagna

Lokala länkar

Du hittar regionens turistkontors hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido degli Estensi

Vad tycker gästerna om i Lido degli Estensi?

6,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner