Resor till Forlì

Mellan bergen och havet. Boka en resa till Forlì med Escapeaway.

Nu är det möjligt att beställa en resa till Forlì i Italien hos Escapeaway, inklusive flygbiljett, en bra hyrbil på flygplatsen, och så naturligtvis en av våra handplockade semesterbostäder i regionen Emilia-Romagna. Gör en sökning här ovan, hitta din bostad, och du är snart på väg!

De flesta har säkert hört talas om staden Forlì, utan att helt komma på hur och när. Även om det är en härlig stad med ett rikt urval av affärer, caféer, restauranger och sevärdheter, så är Forlì utan tvekan mest känd för sin flygplats.

Forlì ligger i regionen Emilia Romagna, cirka 1 timmes körning sydöst om Bologna som är regionens huvudstad. Det är inte långt till vinmarker och de imponerande bergen, men på den andra sidan är det inte heller långt till de vackra stränderna och havet. Turistmagneter som Rimini, Ravenna, San Marino och Imola ligger inom rimligt köravstånd. Och så finns det flera golfbanor i området. Emilia Romagna är också känt för sitt kök, så det finns många orsaker till att åka på semester till området.

Forli är huvudstad i provinsen Forlì-Cesena, i den antika regionen Romagna, som idag utgör den södra delen av Emilia-Romagna. Med cirka 125.000 invånare, är Forlì den åttonde största staden i regionen.

Staden är nog mest känd för sin flygplats, men den är också ett viktigt norditalienska centrum för produktion av lantbruksvaror och producerar några av norra Italiens bästa råvaror. Alla dessa råvaror bidrar till en fantastisk gastronomi, som du kan njuta av på en av stadens alla caféer och restauranger. 

Bland stadens sevärdheter finns det 128 meter långa, och 87 meter breda torget, Piazza Aurelio Saffi, som rymmer några av de historiskt mest unika byggnaderna i staden. På den södra delen av torget hittar du bland annat L'Abbazia di San Mercuriale, som är stadens religiösa centrum. Kyrkan, som härstamma från 1180, är mest berömd för sitt 75 meter höga kyrktorn, som är ett av de högsta av sitt slag i Italien. Torget rymmer också en rad historiska palats, däribland Palazzo Paulucci de Calboli, Palazzo delle Poste, Palazzo Comunale och Palazzo Albertini.

Av andra sevärdheter kan nämnas den medeltida fästningen Rocca di Ravaldino, som härstammar från mitten av 1200-talet, men som blivit ombyggd flera gånger under 1300- och 1400-talen. Idag utgör delar av fästningen en utställningsplats, medan andra delar av den tillhör stadens fängelse.

Staden är också en bra utgångspunt för dagsutflykter till vackra vinmarker, mäktiga berg och fantastiska stränder, som alla ligger inom behagligt köravstånd från staden, samt till intressanta kulturstäder, såsom Rimini, Ravenna, San Marino och Imola. Och så bjuder området också på flera golfbanor för de golfintresserade.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Forlì