Resor till Faenza

Fajanskonstens stad

Faenza är känd för sin fajanskonst (därav namnet på staden), som här produceras i stor stil, och en av de större attraktionerna i staden är det internationella keramikmuseet.

Faenza är en liten stad i provinsen Ravenna, vilken tillhör regionen Emilia-Romagna. Den ligger endast 50 kilometer från Bologna, vid foten av de lägsta bergen i bergskedjan Apenninerna, och staden har ca. 55.000 invånare.

Staden är ursprungligen romersk och redan under renässansen var den en erkänd konststad tack vare keramikkonsten. Här finns det stora möjligheter att köpa keramik från en av alla keramikbutiker du hittar på gatorna. 

Karta över Faenza

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Också värt att besöka

Andra intressanta platser att besöka i staden är La Cattedrale, en av de högsta renässanskatedraler i Emilia-Romagna; Palazzo Milzetti, det mest betydningsfulla neoklassiska palatset i regionen; Il Teatro Masini, en av de vackraste teatrarna i Italien. Stadens gamla stadskärna är full av liv på marknadsdagarna. Är du här den tredje söndagen i juni, kan du dessutom uppleva den traditionsrika tävlingen Palio del Niballo - som på riddarnas tid.

När du blir hungrig behöver du inte leta länge eftersom det finns massor av restauranger, pizzerior, barer och glassbutiker i staden. Besök också den botaniska trädgården eller parken Parco Bucci med ett stort antal fågelarter, små sjöar med massor av fisk och naturligtvis ett hav av blommor och växter.Semesterbostäder i Faenza

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Faenza under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa.

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Faenza, och önskar flyga till Italien, är Bologna flygplats den som ligger närmast (64 km). Det finns goda möjligheter att hitta en passande förbindelse då flera flygbolag flyger hit, bland annat SAS, easyJet och Ryanair. 

I vår sökmotor är det enkelt att själv hitta de bästa priserna och beställa flygbiljetter till samtliga flygplatser i Italien.

Faenza ligger som stopp på tåglinjen mellan Bologna och Ancorna, och är slutstation på linjen Firenze-Faenza, samt Ravenna-Faenza. Därtill kommer diverse bussförbindelser. Det finns alltså goda möjligheter att komma till och från staden med offentlig transport. Men om du inte vi vara beroende av tidtabeller, och istället kunna besöka sevärdheter i ditt eget tempo, så rekommenderar vi dig att du bokar en hyrbil med avhämtning på Bologna flygplats, redan hemifrån. Det gör det också lättare att komma snabbare till din semesterbostad, och du är redo att uppleva regionen. 

Paketresor till Emilia-Romagna

Beställ en resa till Emilia-Romagna, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Emilia-Romagna med Escapeaway

Utflykter

Du bör ta en tur in till Ravenna, som ligger knappt 30 km bort, ut mot kusten. Här finns massor av konst och historia att fördjupa sig i. Det är dock också härligt att bara njuta av stämningen på stadens platser och torg, där det dessutom ligger många bra restauranger och caféer. Dessutom är Ferrara ett perfekt utflyktsmål, även om staden ligger lite längre bort. Här kan du bland annat betrakta stadens gamla kvarter från en av de bäst bevarade stadsmurarna i Italien.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Emilia-Romagna, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Du bor inte heller långt från Adriatiska havskustens vita sandstränder, om du suktar efter ett förfriskande dopp i det blå, och avslappning under den värmande solen. 

Lokala länkar

Den officiella hemsidan för keramikmuseet hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Faenza