Resor till Cesenatico

Badsemester i charmigt fiskeläge

Cesenatico är en trevlig stad, med en mindre fiskehamn, vilken gör att den skiljer sig från många andra badorter längs kusten.

Cesenatico är en av de trevligaste badorterna vid Adriatiska havskusten. Här finns fortfarnde yrken som inte endast är beroende av turism, vilket gör staden mer autentisk. Bor du här, kan du dock njuta av en härlig sandstrand, härlig avslappnande semesterstämning och ett stort urval av aktiviteter för barn och vuxna (vattenland, akvarium m.m.). 

Staden grundades år 1302, då hamnen etablerades och ett fort byggdes till försvar. År 1502 designade Leonardo da Vinci stadens kanal - något som invånarna är mycket stolta över än idag.

Cesenatico lockar framförallt familjer i sommarmånaderna, som kommer för att njuta av den lugna atmosfären vid havet. Det finns dock mycket att sysselsätta sig med under semestern, och staden har ett rikt kulturliv med konserter, friluftsteater och marknader. 

Aktiv handelsstad

Det finns ett brett urval av caféer, restauranger och barer i staden, och likaså får du uppleva ett rätt autentiskt stadsliv då Cesenatico inte endast är en badort, utan också en aktiv handelsstad.

Spenderar du semestern här, är det ett måste att prova en av rätterna med "blå fisk" (pesce azzurro), på en av de många traditionella fiskrestaurangerna vid kanalhamnen. Där väntar dig många kulinariska upplevelser, då regionen är känd som ett perfekt resmål för dem som värdesätter gastronomi av god kvalitet.

Cesenatico är ett perfekt val, om du önskar att bo nära vatten och strand, men samtidigt värdesätter den trevliga stadsstämningen i det gamla kvarteret och den lilla fiskehamnen. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Cesenatico? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Har du frågor, eller gärna vill ha hjälp att hitta rätt boende för dig, så är du varmt välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 för att få tips och råd.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du spendera semestern i Cesenatico, är den flygplats som ligger närmast Rimini flygplats, men inom räckvidd ligger också Bologna flygplats. Både dessa flygplatser frekventeras av en rad flygbolag, som Ryanair, easyJet och SAS, så du kan enkelt hitta en flygresa hit.

Cesenatico ligger på järnvägssträckan som förbinder Rimini och Ravenna. Därtill kommer en hel del bussförbindelser, och kustvägen, som gör det enkelt att komma till och från staden i bil. Vill du åka iväg på längre utflykter är det inte heller långt till nämrsta påfart till motorvägen som bland annat leder till Bologna. Vi rekommenderar att du hyr en bilunder semestern, för att lättare komma fram till din semesterbostad, men också för att ha större frihet att ge dig iväg på utflykter under din tid i Italien.

Vill du köra hela vägen från Sverige till Cesenatico ska du räkna med en tur på cirka 1900 km från mellersta Sverige. Med den övernattning under vägen är det en överkomlig sträcka för de flesta, och turen söderöver kan dessutom vara en chans att få se nya sidor av Europa.

Läs mer om kör-själv-semester till Italien här.

Utflykter

Utöver regionens stränder och goda restauranger har du ett brett urval av intressanta utflyktsmöjligheter när du bor i Cesenatico. Är du på semester med barn, kan en tur till den stora tema- och nöjesparken Italia in Miniatura i Viserba precis utanför Rimini rekommenderas. Här finns massor av roliga aktiviteter för barn och barnsliga själar. Ska badsemestern kryddas med kulturhistoriska upplevelser, är en utflykt till Santarcangelo di Romagna eller Ravenna perfekt. Här finns många imponerande byggnadsverk, konst och inte minst en atmosfär som bjuder in till att strosa runt på smala gator och njuta av en kaffe på fina torg.

Lokala länkar

Du hittar mer information om aktuella händelser på stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cesenatico