Resor till Cervia - Milano Marittima

Badort med avslappnad stämning

Cervia och Milano Marittima är egentligen två olika småstäder, belägna sida vid sida längs Adriatiska havets kilometerlånga sandstränder.

Härifrån är det inte långt till härliga städer som Forli, Ravenna och Cesena. Milano Marittima är ett ytterområde av Cervia, och en av de sista sammanhängande badorterna norr om Rimini. Därefter öppnar landskapet upp sig, och består av återvunna havsbottnar och saltvattenssjöar.

Karta över Cervia - Milano Marittima

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här. 

Ursprunglig charm

Cervia, som tidigare var känd för dess saltgruvor, har bevarat sin ursprungliga charm med den lilla hamnen, kanalen, de små hisen och de mysiga gatorna. Med tiden, har staden blivit en exklusiv liten pärla, med läckra butiker, SPA, gröna områden, golfbanor och eleganta boulevarder - allt omringat av pinjelundar.

Avslappnad stämning

Milano Marittima är en modern lite stad, några få kilometer från Cervia centrum. Även här hittar du ett stort urval av eleganta butiker, caféer och restauranger. Centrum utgörs av en bred boulevard med massor av inköpsmöjligheter. Stämningen är avslappnad och exklisiv, och omgivningarna bjuder in till välbefinnande. Naturligtvis ska du under sommarmånaderna förvänta dig många turister, men trots detta, upplever du inte samma, hektiska atmosfär som du kan möta i de andra badorterna längs kusten i Emilia-Romagna. Stranden här är sandstrand, bred och inbjudande, och bjuder på caféer och restauranger.

Många sportklubbar

Många sportsentusiaster kommer till området, inte minst på grund av det breda urvalet av idrottsföreningar. Här finns bland annat ett nytt sportcentrum grundat av den italienska fotbollsstjärnan Ciccio Graziani, golfklubben Adriatic Golf Club (27 hål), tennisklubbarna Circolo Tennis Cervia och Centro Tennis Mare e Pineta samt ridklubben Centro Ippico Le Siepe.

För de cykelinteresserade

Under våren (normalt sista veckan i mars) arrangeras Sportur Bicycle Show; en vecka dedikerad cyklingsfantaster, med arrangerade cykelturer, shower och andra aktiviteter.Semesterbostäder i Cervia eller Milano Marittima

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Cervio och Milano Marittima under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Cervia eller Milano Marittima, ligger Rimini flygplats närmast. I skrivande stund är det inte möjligt att flyga hit direkt från de skandinaviska flygplatserna, men inom räckvidd ligger dock också Bologna flygplats, som betjänas av många små och stora flygbolag, t.ex. SAS, Ryanair och easyJet.

Hitta direkta flygförbindelser till Italien här

I sökmotorn här på Escapeaway kan du enkelt söka efter rutter och hitta de bästa prserna på de avgångar som passar bäst till din semester.

Från tågstationen i Cervia går det regelmässigt tåg till städer som Bologna, Ravenna och Rimini. Det är också enkelt att komma hit i bil på grund av kustvägen och den närliggande motorvägen A14.

Beställ din resa till Emilia-Romagna som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Beställ din resa till Emilia-Romagna som ett samlat paket, enkelt, snabbt och billigt

Utflykter

De kulutrellt och historiskt intressanta städerna i området, som Ravenna och Ferrara, är perfekta mål för en dagsutflykt - och en chans att få lite omväxling från strandlivet. Likaså väntar vackra naturupplevelser i Delta del Po Nationalpark, som ligger norr om städerna. Detta är Italiens största våtmark, och är framförallt känd för alla sina fågelarter.

Reser du med bar, kommer det med största säkerhet vara en hit att besöka nöjesparken Mirabilandia, som ligger utanför staden Ravenna. Likaså kan ni spendera lång tid med att gå på äventyr i temaparken "Italia in Miniatura", som ligger utanför Rimini. 

Lokala länkar

Här hittar du den officiella turisthemsidan

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cervia - Milano Marittima