Resor till Cattolica

Badsemester nära Rimini

Cattolica ligger vid Adriatiska havskusten, några få kilometer söder om Rimini, precis vid republiken San Marino.

Cattolica ligger i den mest sydliga delen av Emilia-Romagna, på gränsen till grannregionen Le Marche. Det är endast cirka 40 km till den lilla republiken San Marino.

Staden har en lång maritim historia, och var en gång en viktig transitstad för resenärer och handlare. Idag är Cattolica en populär, livlig badort, med många hotell och semesterlägenheter, som passar både till familjer med barn, och yngre resenärer som önskar att spendera en avslappnande semester på sandstränderna. 

Karta över Cattolica

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

trevligt centrum

Staden har ett ganska trevligt gammalt centrum med en del affärer, barer, restauranger och caféer.

Upplevelser

I utkanten av staden kan du besöka akvariet "Le Navi", som berättar om havet och dess utveckling genom tiden. Ett annat utflyktsmål är naturreservatet "Parco del Monte San Bartolo", varifrån du kan njuta av utsikten över Adriatiska havet, och där du även kan uppleva intressanta arkeologiska fynd. Också medeltidsborgen i Gradara, bara 10 km från Cattolica, är helt klart värt ett besök. Är du välbevandrad i äldre italiensk litteratur, vet du förmodligen redan att det var här som dramat om Dantes Paolo och Francesca gick av stapeln.Semesterbostäder i Cattolica

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i regionen Emilia-Romagna.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Cattolica. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Italien. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Italien - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Transport

Det finns en tågstation i staden, och motorvägen A14 leder hela vägen till Cattolica. Närmaste flygplatser ligger i Bologna och Venedig, men också flygplatserna i Milano kan nyttjas. Du har därför många möjligheter att hitta lämpliga flygförbindelser från Sverige och Danmark. 

Använd sökmotorn här på Escapeaway för att hitta den billigaste flygresan till Italien, på de datum som passar bäst till din semester.

Badresor till Emilia-Romagna, beställ en paketresa

Beställ en resa till Emilia-Romagna, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Emilia-Romagna med Escapeaway

Utflykter

Utöver stranden är stadens största sevärdhet Parco Le Navi, ett stort akvarium med massor av fiskarter från alla världshav. En fascinerande upplevelse för både stora och små. För dig som reser med barn, kommer säkert en tur till nöjesparken Italia in Miniatura, precis utanför Rimini, också att uppskattas. Utöver de alla miniutgåvor (skala 1:25) av kända monument, palats, kyrkor och byggnader, finns här också många tivoli-nöjen.

Vill du se äkta italiensk arkitektur, kan en utflykt till Urbino rekommenderas - en av de största arkitektoniska pärlorna i Italien. Den äventyrliga staden ligger dessutom vackert med utsikt över det backiga landskapet. Vackra landskap och rik natur, hittar du likaså i Parco Naturale del Monte San Bartolo.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Här hittar du hemsidan för det närliggande naturreservatet: www.parcosanbartolo.it

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Cattolica