Resor till Budrio

Avslappnad stämning nära Bologna

Budrio ligger ca. 15 kilometer från Bologna, som du smidigt kan nå med tåg. Staden bjuder på en avslappnad stämning, olika inköpsmöjligheter, restauranger och lite historia.

Stadens namn är säkert av keltiskt ursprung men dess grundande härstammar visst från romartiden. Här skapade romarna ett kanalsystem - som än idag är välfungerande - som gjorde markerna frodiga. Det nuvarande centrumet grundades under 1000-1100-talet, och under 1400-talet blev staden återuppbyggd och förstärkt med torn och bastioner. En bit av stadsmuren från 1400-talet kan beundras än idag vid Piazza Matteotti.

Budrio har flera fina torg och det finns flera restauranger och butiker. Staden har en egen radiostation, inte helt oväntat kallas den Radio Budrio. Även Italiens ledande tillverkare av pommes frites och andra färdiga potatis-sorter, Pizzoli SRL, håller till här. Varje tisdag kan du uppleva marknaden i staden men vill du ha större shoppingmöjligheter bör du ta den korta resan till Bologna (ca. 15 km) där utbudet är betydligt större. Om du inte vill leta efter en parkeringsplats i Bolognas intensiva trafik är det en fördel att ta tåget dit.

Smått 5 km från Bolognas centrum finner du stadsdelen Bagnarola di Budrio. Stadsdelen är mest känt för sitt stora område med överdådiga gamla villor och slott med stora trädgårdsanläggningar, idag kallade för "Le ville di Bagnarola". De största attraktionerna är slottet Bentivoglio från 1600-talet samt Villa Ranuzzi Cospi från 1800-talet. Det sistnämnda ligger i komplexet Malvezzi-Campeggi som även kallas "Versailles i Bologna" då det är en kopia av Frankrikes Versailles. Flera av byggnaderna kan endast besökas utifrån men de andra är öppna för allmänheten vid större evenemang som koncerter, föredrag osv. Vill du uppleva några av dessa överdådiga byggnadsverk är adressen: Via Armeggia, 42 - 40050 Bagnarola di Budrio.

Karta över Budrio

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell, semesterlägenhet eller villa i Budrio?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Budrio? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att lättare hitta precis det du söker. 

Drömmer du om en semester, där du kan njuta tillsammans med familjen eller en större grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning för en större grupp, då ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med er av faciliteterna med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia Romagna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Boka enkelt och säkert din semesterbostad i Emilia-Romagna här

Flygplatser och transport

Om du inte vill köra hela vägen från Sverige, kan du istället flyga till Bologna flygplats, om du ska spendera semestern i Budrio. Denna flygplats ligger endast en halvtimmes bilfärd från staden. Du kan också ta tåget (med byte i Bologna). Flygplatsen är en av de mest nyttjade i Italien, och betjänas av många bolag, bland annat SAS, easyJet och Ryanair. Som regel är det därför enkelt att hitta en flygförbindelse hit från flygplatserna i Skandinavien. 

Du kan själv hitta den flygförbindelse som bäst passar dig genom att använda sökmotorn här på Escapeaway. Du klickar bara på fliken "flyg + boende" och söker sedan på dina valda datum. Enklare kandet inte blir att boka en paketresa till Italien.

Utflykter

Bologna är det mest uppenbara utflyktsmålet då du bor i Budrio. Du kan enkelt spendera många dagar på att utforska Bolognas vackra och stämningsfulla centrum, med sitt stora urval av butiker, caféer, restauranger och vackra torg. Vi kan också rekommendera ett besök i Ferrara, som tack vare sina välbevarade byggnader i renässansstil är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Likaså är Faenza, som ligger ungefär lika långt bort, också värd ett besök. Utöver dess berömda fajans-konst, kan du här bland annat besöka en av de vackraste teatrarna i Italien, Il Teatro Masini.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Emilia-Romagna, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Budrio