Bologna flygplats

Bologna flygplats

Bologna flygplats - officiellt Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna (kod: BLQ) - ligger endast 6 km från Emilia-Romagna regionens trevliga huvudstad. Då det finns en massa flygförbindelser till Bologna från hela Europa, är flygplatsen ett naturligt val för dig som ska på storstadssemester i Bologna. Utöver det, är det enkelt att ta dig vidare till populära semestermål i grannregionerna Toscana och Lombardiet. Flygplatsens officiella namn kommer från en av stadens mest framgångsrika personer, Guglielmo Marcono, som uppfann radion och har mottagit Nobelpriset. De senaste åren har man genomfört omfattade förnyelser och utvidganden av flygplatsens faciliteter, så att den bättre ska kunna ta emot alla de resenärer som kommer för att uppleva denna vackra del av Italien.

20 december 2015 - Observera att vi håller på att uppdatera alla våra sidor med information om flygplatser, vilket kan förklara varför det möjligen saknas information i nedanstående text.

Flygbolag

Bologn flygplats nyttjas årligen av miljoner resande och hör till de mest besökta i Italien. Flygplatsen betjänas av en mängs olika flygbolag, stora som små, t.ex. SAS, Alitalia, easyJet och Ryanair som alla flyger från Sverige och/eller Danmark.

Flygrutter

Från Stockholm Arlanda kan du flyga till Bologna med mellanlandning med t.ex. SAS, Alitalia, KLM och Lufthansa. Från Göteborg Landvetter kan du flyga till Bologna med mellanlandning med t.ex. KLM, Air France och Alitalia. Från Köpenhamn Kastrup kan du flyg direkt till Bologna med SAS och Ryanair. Även Lufthansa och Austrian Airways flyger från Köpenham till Bologna, men med mellanlandning.

Lokal transport

Ska du vidare till Bologna stad, finns det goda bussförbindelser från terminalen. Likaså är det möjligt att åka vidare med buss direkt till andra städer, som t.ex. Florens och Ferrara. Det finns ingen tågförbindelse från flygplatsen, men du kan lätt ta en buss till centralstationen i Bologna. Staden är en knutpunkt i järnvägsnätet, och det finns därför många bra förbindelser till resten av landet via tåg. Flygplatsen betjänas av två taxisällskap vilka håller till precis utanför ankomsthallen.

Biluthyrning

Vill du enkelt ta tid vidare till din slutdestination, är en hyrbil ett bra val. I ankomsthallens markplan hittar du biluthyrningsbolagens bås. Du kan bland annat hyra bil hos Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt eller Autovia. Trots det stora utbudet är det som regel en bra idé att reservera sin hyrbil redan hemifrån.

>> Få mer information om bilhyra på Bolognas flygplats här

Andra faciliteter på flygplatsen

Efter de senaste renoveringarna har Bologna flygplats fått ett brett urval av butiker, restauranger och har i stort sett allt det du efterfrågar på en flygplats. Det finns t.ex. turistinformation, VIP Lounge och bankomater.

Flygavresor och flygankomster

Du kan vända dig till Bologna flygplats officiella hemsida för att se aktuella avgångar och ankomster - och för att kontrollera om din flight är "on time" eller försenad.

>> Se aktuella avresor och ankomster på Bologna flygplats här

Adress

Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna S.p.A.
Via Triumvirato 84 
40132 Bologna (BO), Emilia-Romagna, Italien 

Email: aeroporto.marconi@pec.bologna-airport.it 
Telefon: 0039 051 6479615 
Flygplatskod: BLQ

Se flygplatsens läge på kartan

Klicka på kartan för att kunna zooma in på den, samt för att se alla våra semesterbostäder som ligger i området.