Västön

Elbas västliga kuststräcka sträcker sig över ca. 35 km. - från Campo nell’Elba till Marciana Marina. Den första delen av turen och den sista går genom frodiga vackra skogsområden som iomger vägen medan turen runt om udden är en upplevelse för sig själv, då man för det mesta av turen kör utanpå Monte Capannes vackra klippsidor uppresta över havet med utsikt utöver havet och runt horisonten, var man på en vacker molnfri dag kan se helt till Korsika.

Turen bjuder på otaliga utsiktsposter, fotogena naturscenarier och stigsystemer ner till de underliggande stränderna, det är möjligt att bada i kristallblått hav från en kritvit sandstrand eller från mjuka gråa klippavsatser som ligger och skvalpar vid havsytan. Stränderna Cavoli och Fetovaia nära Campo nell’Elba är några av öns mest betagande. Vägen vill säkert för några frambringa glädjerop medan den för andra kan vara lite utmanande, dels på grund av de många hårnålskurvorna dels på grund av att den verkligen följer det yttersta av Monte Capanne och på så sätt bara är avskuren från havet genom branta kanten och en liten blomsterrabatt, var det gror vackra ängblommor.

Turen tar utan ytterligare trafik bara en timme men vi rekommenderar att man gör turen till en utflykt och tar några förtjänta pitstops för att bada, njuta av naturen och äta en lätt lunch eller en god glass på de små orter man kommer igenom.