Semester på Elba

När du befinner dig på en ö och är helt omgiven av vatten är det optimalt att välja en semester som tar utgångspunkt i vatten, nämligen badsemestern. På Elba finns vatten för alla åldrar som tillmötesgår allas önskemål. Boka en härlig semester på Elba med Escapeaway idag!

På en semester på Elba kan du välja att svalka sig i swimmingpoolens kontrollerade och himmelsblåa vatten på ett av de många härliga semnestercenter eller agriturismo på ön. Gillar du att vara lite för dig själv kan du ta dig ut till en av de många avsides lagunerna där du på en bra dag kan bada helt ensam under sommarens heta sol – prova till exempel längs öns nordliga östkust norr om Rio Marina. Tycker du om de stora stränderna med allt vad det betyder av liv och aktiviteter och badleksaker och shopping, så kan du t.ex. ta till stranden i Marina di Campo som ligger som en del av staden med en vacker palmkantad promenad. Det finns otaliga mindre stränder med tillhörande mer eller mindre former för aktiviteter.

Elba har nämligen cirka 130 namngivna stränder att välja mellan. Bland dessa finner man förutom de populära sandstränderna, stränder med grus, stränder med rullsten, stränder omgivna av vild natur, mjuka eller knotiga klippbranter i passande avstånd till ett dopp och stränder som är övertäckta av torkad tång – de så kallade felci som är väldigt eftertraktade på ön. Du finner också stränder som är svarta eller gula, färgade av den mineralhaltiga jorden och där vattnet skvalpar in över kusten med roströda vågor påverkade av järnet i jorden.

När du är på semester på Elba gäller samma regler angående signalering som på de svenska stränderna. Kom ihåg röd flagga betyder att det är förbjudet att bada, gul och röd flagga betyder att det inte är någon livräddare på plats och därför ska du själv visa speciellt stor uppmärksamhet och försiktighet.

>> Läs mer om våra utvalda hotell på Elba här

>> Läs mer om semester

Karta över Elba

Populära hotell på Elba

Italien, Elba , Procchio
  • Närmaste flygplats: 155 km
  • Avstånd till havet: ca. 50 m
  • Pool
Italien, Elba
  • Närmaste flygplats: 140 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Italien, Elba , Bagnaia
  • Närmaste flygplats: 142 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi

Elba för barn

En semester på Elba är även för de minsta som njuter av en dag omgivna av kända husdjur, forntidens förtrollande dinosaurer och hoppborgar är endast några av de aktiviteter som erbjuds i Elbaland. Leklandet har öppet dagligen från soluppgång till solnedgång under sommarmånaderna och är beläget utanför Portoferraio på vägen mot Capoliveri. För ytterligare info: Elbaland
Bland andra barnvänliga aktiviteter kan vi nämna Elbas akvarium vid Marina di Campo som visar djurlivet i det omkringliggande medelhavet. Akvariet har upp emot 150 olika arter av vilka flera är sällsynta i naturen medan andra är mer vanliga. För ytterligare info: Acquario Elba

Wellness på Elba

Elba är som ett gigantiskt Wellness för kropp och själ, det salta havet är bra för huden och en kortare eller längre semester borde njutas av alla. Men är inte det tillräckligt så kan du även beställa tid till behandlingar i ett mer konkret avseende bland annat på Terme San Giovanni. Här erbjuds behandlingar med lera, alger och havets plantor som bland annat motverkar celluliter, övervikt, psoriasis, stress och ömtåliga leder för att bara nämna några av de många njutningar som man kan få på Terme San Giovanni. Är du intresserad i att veta mera kan du läsa här: Terme Elbane

Hos Escapeaway är vi experter på resor till Italien och vi har varit danskarnas favoritrespartner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta fantastiska semesterland. Res med oss på en underbar semester till Elba - vi har valt ut öns bästa hotell och semesterbostäder åt dig så du helt kan fokusera på att vara ledig och koppla av. Välj själv om du bara vill boka ditt boende hos oss eller om du vill boka en paketresa som även inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Kombinera med en resa till Toscana - läs mer här