Resor till Porto Azzurro

Porto Azzurro som ligger i en bukt på den östra delen av ön Elba erbjuder en livlig och charmig stadskärna med mängder av bra restauranger, en trevlig hamnpromenad och fina stränder i närheten. Boka din resa till Book din resa till Porto Azzurro med Escapeaway i dag!

Staden, vars namn mycket passande betyder "azurblå hamn" på italienska, är känd för sin måleriska lustbåtshamn, sina vackra färgglada hus, de omgivande mjukt frodiga bergen, sitt charmiga huvudtorg inramat av palmer och sin strand med vackra klippformationer och fin vit sand. 

Det mest populära stället i stan är den vackra hamnpromenaden från vilken du snabbt når de många restaurangerna och caféerna i området och där man serverar läckra, färska fisk- och skaldjursrätter ledsagat av goda italienska viner.

Välkommen till Toscana med Escapeaway, vi är specialister på resor till Porto Azzurro och andra resmål på Elba där du bor på handplockade hotell på din resa.

Upplevelser och sevärdheter

Även om Porto Azzuro mest är känt för sin hamnpromenad, lustbåtshamn, fina stränder och sin måleriska bukt så har staden en del sevärdheter som är väl värda att besöka.

Den gamla fästningen

En av sevärdheterna är den gamla fästningen, Forte di Longone, som byggdes 1603 och som idag används som fängelse. Fortet döljer en av Elbas vackraste kyrkor men av uppenbara grunder går det inte att komma in och besöka den. I gengäld kan du inte bara uppleva synen av den gamla fästningen på nära håll utan även njuta av utsikten ut över bukten, staden och havet eftersom fästningen ligger högt ovanför staden. Man kan gå dit upp nere från stadens centrum men var uppmärksam på att turen kan vara lite krävande eftersom den går längs branta stigar. 

Madonna del Monserrato

En annan av Porto Azzurros huvudattraktioner är kapellet Madonna del Monserrato, som härstammar från 1606 och som ligger på en mindre höjdrygg längs vägen mot Rio nell’Elba. På samma sätt som med Forte di Longone kan du inte se kapellet inifrån när som helst då det bara är öppet vid speciella tillfällen så som den 8 september som är kapellets högtidsdag. Ytterligare en gemensam faktor med fästningen är att själva turen dit upp är en upplevelse i sig eftersom sista sträckan dit upp måste företas till fots.

Volterraio-fästningen

Mellan Portoferraio och Rio nell'Elba och enbart omkring 13 kilometer från Porto Azzurro, kan du uppleva en annan fästning och en av Elbas största sevärdheter, den antika Volterraio-fästningen.

Fästningen som ligger på nästan 400 meters höjd kan ses från nästan alla delar av Elba och var ursprungligen av etruskiskt ursprung. Fästningen byggdes ut av pisangerna 1281 och användes som ett militärt försvarsverk som under de följande århundradena utgjorde en strategisk punkt som väsentligt stärkte Republiken Pisas närvaro på ön.

Fästningen är en av de få på Elba som aldrig har plundrats eller intagits av de turkiska pirater som en gång i tiden flitigt härjade längs Elbas kuster.

Så bokar du en resa till Porto Azzurro

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Porto Azzurro. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Porto Azzurro samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Det går färjor mellan Porto Azzurro och fastlandet, dock är förbindelserna inte lika goda som från Portoferraio.

>> Läs även om resor till Ortano
>> Läs om en förlängd weekend i Toscana

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Porto Azzurro