Resor till Magazzini

Magazzini ligger på den sydöstra sidan av Portoferraio-bukten mitt emot öns största stad. Precis som på resten av Elba är det idag framför allt kombinationen av underbara badstränder och möjligheten att uppleva genuint italienskt ö-liv som gör Magazzini till ett så attraktivt resmål.

Idyllisk kustby på Elba

Långt innan semesterresenärer med aptit på klassisk badsemester fick upp ögonen för denna lilla, idylliska kustby så var det här i Magazzini som man lastade salt från de närliggande saltdammarna och andra lokala lantbruksprodukter för utskeppning. Som vinodlingarna och olivlundarna runt den lilla staden vittnar om spelar lantbruket fortfarande en viktig roll här.

Magazzini har fortfarande bara ett par hundra fasta invånare och i den lilla långgrunda hamnen ligger huvudsakligen små fritidsbåtar. Nere vid hamnen finns det en segelskola och ett dykcenter som erbjuder turer ut till de bästa dykställena runt ön. Även om man inte längre lever uteslutande av jordbruk, fiske och salthantering kan du på en resa till Magazzini fortfarande uppleva ett autentiskt landsortsliv.

På sommaren lockar i och för sig stadens småstensstränder till sig både lokala och turister men här råder ändå en härlig och mycket avkopplande tillbakalutad atmosfär. Precis vid hamnen i Magazzini hittar du dessutom numera en trevlig restaurang där du tillsamman med din mat kan njuta av solnedgången över havet och utsikten mot Portferraio. Det kan framför allt rekommenderas att prova någon av fiskrätterna men det finns även mycket annat lockande på menyn.

Många utflyktsmöjligheter på Elba

Det är bara omkring 8 kilometer från Magazzini in till öns huvudstad Portoferraio. Här finns det utöver flera intressanta sevärdheter även ett bra urval av affärer, supermarkets och inte minst många fler matställen. Vi kan dessutom varmt rekommendera att du använder din resa till Magazzini till att utforska några av öns andra charmiga städer och byar, sevärdheter och stränder. Även om Elba är Italiens tredje största ö efter Sicilien och Sardinien så är den inte större än att du på dagsturer kan nå de flesta delarna av ön. Det finns bussar men ofta är det en fördel att ha tillgång till bil.

Från Magazzini tar det till exempel bara några få minuter att köra upp till Castello del Volterraio. Det är en brant promenad den sista biten av vägen upp till den vackra medeltidsborgen men utsikten där uppifrån är väl värd ansträngningen.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av de hotell som vi noga har valt ut till vårt program med resor till Magazzini.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Magazzini