Hotell på Elba

Med sina 130 namngivna stränder, sin 147 kilometer långa kustlinje, sin vackra och varierande natur och sitt milda klimat är ön Elba det idealiska stället för en badsemester eller en aktiv semester - eller bara för dem som vill gå på upptäcktsfärd på Toscanas största ö. Boka ett av våra utvalda hotell på Elba i dag!

Elba ligger i det Tyrrenska havet cirka 10 kilometer från kuststaden Piombino och cirka 50 kilometer öster om den franska ön Korsika. Utöver att vara den största ön i den toskanska skärgården är det Italiens tredje största ö, enbart överträffad av mastodonterna Sicilien och Sardinien

Ön är lätt att resa till eftersom det går färjeavgångar från staden Piombino till Elbas största stad Portoferraio som bara tar en timme. Besöker du ön under högsäsong är det förståndigt att boka plats på färjan lång tid i förväg om du inte vill riskera att behöva vänta länge i hamnen. Om du hellre vill flyga till ön så går det ett mindre passagerarflygplan från Florens, flygtiden ligger på ca 45 minuter.

Perfekt för en badsemester

Elba är perfekt för en badsemester och många av hotellen på Elba ligger bara några få meter från strandkanten. Ön har omkring 130 namngivna stränder att välja mellan - och det finns både sandstränder, grusstränder, stränder med rullstenar, stränder omgivna av vild natur, stränder med klipputsprång, svarta och gula stränder (beroende på mineralinehållet i jorden under dem), samt stränder som är beströdda av torr tång (så kallad "felci", som är mycket eftertraktat på ön). Det finns kort sagt en strand för alla smaker!

Tycker du om att ha stranden (nästan) helt för dig själv så kan jag rekommendera  att du väljer någon av öns alla avsides liggande laguner som du bara kan ta dig till från sjösidan – ett bra ställe är öns nordliga östkust norr om Rio Marina. Om du däremot reser med familjen och vill ha stränder med många aktiviteter och faciliteter, då kan stranden i Marina di Campo med sin vackra palmbevuxna strandpromenad rekommenderas. 

Aktiv semester

Tycker du om att röra på dig och hålla dig i form samtidigt som du är på semester? Då är Elba också något för dig, för det finns nästan inte ett enda ställe i Toscana som lämpar sig bättre för en aktiv semester än Elba. 

Bland de många möjligheterna till en aktiv semester är naturligtvis många förknippade med havet runt ön. Du kan till exempel hyra små speedbåtar, segla med på någon stor segelbåt, paddla havskajak eller nöja dig med att trampa runt på en pedalbåt. En annan möjlighet är att segla med den 15 meter långa båten Il Dollaro II, som arrangerar utflykter för grupper och för enstaka personer från april till oktober längs den sydöstra delen av Elba med avgång från Porto Azzuro. Det finns även gott om möjligheter att dyka i havet omkring Elba, bland annat till kända vrak - och det arrangeras dykkurser för alla kunskapsnivåer.

Andra perfekta aktiviteter för en aktiv semester på Elba är mountainbike, som även arrangeras som guidade turer på flera ställen på ön allt efter önskad svårighetsgrad om du inte vill cykla på egen hand. Det arrangeras även hikingturer med professionella guider om du skulle önska det. Om du är golfare så finns det även en golfbana på ön, Elba Golf Club, vid Acquabona.

Utvalda hotell på Elba

Hos Escapeaway är alla hotell på Elba noga utvalda och lever upp till en rad standardkrav som gör att de passar för svenska semesterfirare. Vårt finmaskiga nät av hotell ger dig alltid en rad valmöjligheter när det gäller geografiskt läge, kvalitet, service och pris - även under högsäsong.

Vi är riktiga specialister på Italien och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Flera av oss har tillbringat många år av våra liv i det stövelformade landet och vi har direktkontakt med alla våra hotell på Elba. Sök priser med eller utan flygbiljett i sökmotorn - och boka online nu!

>> Läs mer om semester på Elba här
>> Läs även om hotell i Toscana här

>> Läs mer om hotell

Karta över Elba

Populära hotell på Elba

Italien, Elba , Bagnaia
  • Närmaste flygplats: 142 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Elba , Biodola
  • Närmaste flygplats: 142 km
  • Avstånd till havet: ca. 20 m
  • Pool
Italien, Elba , Rio Marina
  • Närmaste flygplats: 135 km
  • Avstånd till havet: ca. 2 km
  • Pool