Resor till Capoliveri

Om du vill kombinera en många århundraden lång tradition av vinproduktion med fantastiska stränder, vacker natur, ett mildt klimat året runt och spännande historiska sevärdheter i charmerande och autentiska italienska omgivningar, då är Capoliveri på Elba just något för dig!

Staden är den största av städerna på på den sydöstra delen av ön Elba (några kilometer söder om Portoferraio) och ligger måleriskt vackert inbädda på berget Monte Calamitas terrasser med utsikt mot havet och stora delar av ön. Stadens namn och ursprung härstammar ända tillbaka till den romerska perioden då den hette "Caput Liberi", som var en hänsyftning på vinguden Bacchus, och därmed även till stadens många omkringliggande vinodlingar och status som center för vinproduktion sedan antikens dagar.

Välkommen till Toscana med Escapeaway, vi är specialister på resor till Capoliveri på Elba där du bor på handplockade hotell på din resa.

Charmig stämning

Även om Capoliveri är den största staden på den sydöstra delen av Elba, så är den ändå bara en liten landsortsstad med omkring 4 000 invånare; och stadens storlek kombinerat med dess antika ursprung skapar en helt speciell stämning. Här hittar du små mysiga torg med caféer och restauranger samt gamla gågator med butiker och lokala producenter som säljer sina välsmakande produkter, som bland annat dessertvinet Aleatico. 

Upplevelser och sevärdheter

Staden har även en del fina historiska sevärdheter så som kyrkan Madonna delle Grazie, som ligger omgiven av vinodlingar och tallar enbart 2 km utanför stadsgränsen och som kan nås på en uppfriskande vacker promenad längs en medeltida stig som går från Via Circonvallazione del borgo (längs denna väg är det bara ca 1 km lätt promenad till kyrkan - men tillbakavägen går tröttande uppför).

En annan intressant sevärdhet är den spanska fästningen Forte Focardo, som byggdes år 1678 för att beskydda den närliggande bukten men som idag bjuder på en fantastisk utsikt och den delvis ödelagda kyrkan San Michele, som är ett verkligt magiskt ställe.

Fantastiska stränder

Den största attraktionen vid Capoliveri är dock de många fantastiska sandstränderna i området, så som stränderna Barabarca, Calanova, Felciaio, Ferrato, Innamorata, Lacona, Lido, Morcone, Naregno, Norsi, Pareti, Straccoligno och Zuccale, medan stränderna i Madonna delle Grazie, Margidore och Remaiolo erbjuder en blandning av sand och grus.

Boka en resa till Capoliveri här

Välj först om du vill resa till Capoliveri från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Capoliveri på Elba som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och dessutom till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om badstränder och semester längs kusten i Toscana här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Capoliveri