Storstadssemester i Italien

En storstadssemester i Italien är något helt speciellt

Italiens storstäder har en närmast magisk dragningskraft. High fashion i Milano, historiens vingslag i Rom, arkitektur i Florens eller det ikoniska Venedig. En storstadssemester i Italien har allt och lite till!

Vakna upp till soluppgången över takåsarna i Rom, promenera över bron Ponte Vecchio i Florens, doppa tårna i högvattnet på Markusplatsen i Venedig eller se en fotbollsmatch på Milanos legendariska San Siro stadion. Det finns så mycket att uppleva i de italienska storstäderna – och vi har inte ens nämnt maten och vinerna, som understryker att livet levs till fullo.

Populära storstäder i Italien

Storstadssemester i Rom - Massor av ruiner, imponerande byggnader, museer och - naturligtvis - Vatikanstaten.
Storstadssemester i Milano - Mode, fotboll med AC Milan och Inter, mässor och ekonomiskt centrum.
Storstadssemester i Venedig - Vem känner inte Venedig med de berömda kanaler, gondoler och skönsång från gondoljärer?
Storstadssemester i Florens - Närmast ett stort utvändigt museum och arkitektur samt kultur i massor.
Storstadssemester i Napoli - Italiens pulserande och fräcka storstad vid foten av Vesuvius, med Pompei och Amalfikusten runt hörnet.

Res från storstad till storstad med tåg

När du ankommit till Italien tänker du kanske att i ett land med stora avstånd, dominerat av stora bergskedjor är det inte möjligt att resa från stad till stad utan att komma omkring flygplatsen. Men det är inte sant, för trots en utmanande geografi och ibland instabil ekonomi är Italien faktiskt ett av de europeiska länder som är längst fram när det gäller snabbtåg. Sedan första turen gick mellan Rom och Florens 1977 har man utvecklat tågnätet ytterligare, och det är nu även möjligt att resa från till exempel Milano till Rom i ett sträck - från centrum till centrum - på bara 3 timmar. Eller varför inte turen mellan Rom och Neapel som kan göras på cirka 1 timme?

På detta sätt transporteras du från storstad till storstad i Italien med upp till 300 km/t, utan incheckning, säkerhetskontroller, transfers etc. De flesta storstäder är anslutna till nätverket, eller på väg att bli det. Den centrala huvudlinjen går längs Apenninerna ned genom Italien på rutten Milano - Bologna - Florens - Rom - Neapel - Salerno. I norr finns det förbindelse till Torino, Genova, Verona, Padova och Venedig, medan man i söder arbetar med att koppla Foggia, Bari och Sicilien på nätverket av tåglinjer.

Eller ta bilen och njuta av landskapet mellan städerna

Har du tiden på din sida kan du fint ta en spännande bilsemester i Italien där du upplever båda storstäder och landsbygden i din egen takt. Men tänk på att några av de italienska storstäderna både har en Annan trafikkultur och en stor brist på parkeringsplatser. Parkera om möjligt bilen utanför centrum och ta ett tåg eller buss till centrum.

Långhelg / weekendresor i Italien

Eftersom det finns många direktflyg dagligen till flera flygplatser i Italien, är det också möjligt och inspirerande att resa på en weekend eller förlängd långhelg till Italien. En långhelg ger ofta möjlighet att se de flesta av de viktigaste sevärdheterna, men se upp: Du kommer definitivt få en aptit för mer!

Så åker du på en cityresa till Italien

Det finns många direktflyg från Sverige direkt till Italien och alla storstäderna kan nås med högst en mellanlandning. Det finns många storstäder och kulturstäder - förutom de klassiska resmål som Rom och Venedig - där det kan vara mycket spännande att vistas några dagar. Hos Escapeaway hittar ett fint urval av handplockade hotell och lägenheter i alla italienska storstäder. Kanske planerar du en längre resa med besök i flera av städerna? Låt oss hjälpa dig att sätta ihop rundresan, så att du får mest ut av den. Du når oss lättast genom att skicka en förfrågan.

>> Läs mer om storstadssemestrar

>> Läs mer om Rom

>> Läs mer om Palermo

>> Läs mer om Milano

>> Se alla resmål i Italien

>> Läs mer om storstadssemester