Resor till Casal Velino

Vacker natur och rik hstoria

Casal Velino ligger i vackra, pittoreska, gröna omgivningar i södra Campania, i ett område som kallas Cilento.

Oförstört

Casal Velino som är omnämt i skitftiga källor redan på 1000-talet, hette fram till 1893 Casalicchio. Det nya nanet är en hyllning till den närliggande historiska staden, Velia, där "Velino" endast är den maskulina formen.

Området har ännu inte upptäckts av massturismen, och uppfattas därför fortfarande originell, oförstörd och annorlunda.

Karta över Casal Velino

Klicka på kartan här nedan, för att se en överblick över tillgängliga semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmsta flygplatserna och köravstånd till städer i norra Europa. 

Nära sandstränder

Den lilla staden Casal Velino ligger cirka 2 km från de härliga sandstränderna vid kusten i Marina di Casal Velino, där du också hittar en liten hamn (marina) och en trevlig sandpromenad. Härifrån går det om sommaren båtar till Salerno och ön Capri, samt till Cilentos andra små, trevliga kuststäder, både norr och söder om Casal Velino.

Något för var och en

Området har med alla sina fasader något att erbjuda envar; de som önskar goda badmöjligheter, ett historiskt och kulturellt utbud, vackra naturuppleveser och ett intressant och härligt, men enkelt, smakgullt kök - där också områdets egen goda olivolja ingår. Restauranger hittar du på flera platser i området runt landsorten och fiskehamnen. Området är känd för dess vita fikon, samt get-, får- och boskapsuppfödning.

Enkel transport från Napoli

Det är endast cirka 150 km i bil till Napoli flygplats, och några av de närmaste tågstationerna är Ascea och Vallo della Lucania - Castelnuovo. Dock rekommenderar vi att du hyr en bil, då du mycket lättare kommer runt i det vackra området på egna hjul. Ofta är det mer praktiskt att beställa din hyrbil online, så får du den med detsamma där du valt att plocka upp den. 

Även för de aktiva

Casal Velino är också en utmärkt utgångspunkt för de som tycker om cykel- och vandringsturer i natursköna områden. Nationalparken Cilento-Valle di Diano har till exempel mycket att bjuda på i form av vackra landskap och unika efterlämningar från antiken. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Campania. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i eller runt Casal Velino? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss för att få tips och råd om vad du ska välja och varför. Har du gott om tid i Italien är det en perfekt möjlighet att bo på olika platser under semestern och på det viset få uppleva flera olika delar av stövellandet.

Utflykter

Italiens näst största nationalpark Cilento-Valle di Diano, som sträcker sig helt från havet till foten av bergen är ett perfekt utflyktsmål på grund av den vackra naturen, men därutöver rymmer området också flera intressanta, gamla städer. Är du bara det minsta intresserad av historia, är det nästan obligatoriskt att besöka staden Velia, som grundades av grekerna på 500-talet före Kristus. Ruinerna utgör endast en liten del av den ursprungliga staden, men det är ändå nog till att man med lite fantasi lätt kan föreställa sig Hyele, som staden ursprungligen kallades. Kör också en tur till Palinuro, som är ganska liten, men bjuder på en av regionens bästa stränder, som är kända för sitt klara vatten. På denna kuststräcka finns också grottor och hålor, som kan besökas på guidade turer i mindre båtar. Några gånger får man faktiskt mest ut av sina utflykter i sällskap med en guide. Vill du uppleva regionens största sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av välorganiserade , som med fördel kan bokas hemifrån.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casal Velino

Vad tycker gästerna om i Casal Velino?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner