Vandringssemester på Amalfikusten

Vill du gärna vandra på en plats med fantastisk utsikt så är en vandringssemester på Amalfikusten ett bra val med ett fint nät av stigar och leder som tar dig runt i landskapet och till de charmiga städerna. Boka en vandringssemester på Amalfikusten med Escapeaway idag!

Här finns många vandringsrutter att välja mellan och här finns något både för de inte så erfarna men även för de mer garvade trekkarna. Innan den 50 kilometer långa kustvägen blev anlagd kunde man bara ta sig mellan städerna och byarna på Amalfikusten med båt eller genom att vandra längs de branta åsnestigarna.

En av de mest kända vandringslederna på Amalfikusten är den 12 kilometer långa turen från Positano till Praiano. Leden heter "Sentiero degli Dei" fritt översatt Gudarnas fotsteg. Den utsikt och de upplevelser man får längs turen är också närmast gudomliga.

Överallt på Sorrento-halvön finns det bra vandringsleder, både korta som passar bra för familjer och längre och mer krävande leder som tar den erfarne vandraren en hel dag. Längre öster ut i riktning mot staden Salerno hittar du den mindre turistiga delen av Amalfikusten och även här finns det fina vandringsmöjligheter i vacker och orörd natur.

Vill du kombinera vandringssemestern med avkoppling, bad, kultur och shopping så finns det rika möjligheter till detta på Amalfikusten. Många av lederna passar perfekt för en halvdagstur så att resten av dagen kan användas till annat.

Se hur du kan resa till Amalfikusten med Escapeaway

>> Läs mer om vandringsresor