Guidade turer och utflykter på Amalfikusten

Guidade turer och spännande utflykter på Amalfikusten

Tillsammans med vår samarbetspartner Viator erbjuder vi dig ett stort urval av intressanta utflykter på Amalfikusten, där du kombinerar din semester med extra upplevelser i det område där du befinner dig. Vi använder oss av professionella och certifierade guider, och nyare lyxbussar.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer på Amalfikusten erbjuds av Viator i samarbete med Escapeaway. Du ingår ett avtal med Viator som ser till att din utflykt genomförs.

Vackra Amalfikusten bjuder på äventyr både på land och till havs

Amalfikusten är en av Italiens vackraste kuster. Den kännetecknas av dramatska, branta klippor, mystiska grottor, azurblått hav, doftande citronträd och färgrika, charmiga hus. Lägg dessutom till, att när du är på semester på Amalfikusten, befinner du dig i hjärtat av ett histoirskt mycket intressant område. Bor du t.ex. i Sorrento, den soliga staden mitt emellan Napoli och Amalfikusten, under semestern, kan du enkelt besöka städer och sevärdheter på Malafikusten och i de närliggande områdena. Detta inkluderar bland annat Napoli, Positani, Pompeji, Herculanium, Vesuvius och Capri.

De branta klipporna kan göra de populära vandringslederna på Amalfikusten till en utmanande upplevelse, men under vägen belönas du också med några av de vackraste och mest romantiska naturomgivningar du kan föreställa dig. Och så finns det ju andra sätt att ta sig fram än till fots. Då du befinner dig nära havet, är utflykter med båt en perfekt möjlighet. Några utflyktsmål kan inte nås på något annat sätt - till exempel den "Blå Grottan" som Capri är känd för. Den - och naturligtvis själva ön Capri - kan du besöka på några av de dagsturer som Viator erbjuder i samarbete med Escapeaway.

Båtutflykt till Capri och den Blå Grottan

På en av utflykterna kan du själv välja om du vill börja i Napoli eller Sorrento, och under vägen besöker du de livliga ö-städerna Anacapri och Capri. Förutsatt att vädret tillåter det, åker du tillsammans med din grupp, in med båt i den Blå Grottan, där du kommer att känna som att du befinner dig i en annan, magisk värld. Skulle vädret inte tillåta detta, har ni möjlighet att besöka andra grottor.

Under vägen kan inte unvika att låta dig själv imponeras av de speciella Faraglioni-klipporna, som står som höga torn mitt i det mörkblå havet. Det är på tal om en heldagsutflykt, där du har gott om tid till att insupa den lokala atmosfären på charmiga Capri.

>> Läs mer om resor till Capri här

Matlagningsutflykter på Amalfikusten

Många som reser till Italien, önskar att lära sig mer om hemligheterna bakom det världsberömda, italienska köket. Överallt i världen, kan du hitta barn och vuxna, som har en italiensk rätt som deras favoriträtt, och när du är på semester i Italien, upptäcker du snabbt, att det finns så mycket mer än pizza och pasta. Befinner du sig i Sorrento, eller på Amalfikusten, är du inte dåligt placerad i förhållande till att utforska några av de godaste, mest traditionella, italienska rätterna, som du kan drömma om. Det är i detta område som pasta och tomater för första gången smälte samman i det italienska köket, och det är här du hittar landets bästa mozzarella, gjord på buffelmjölk.

Viator erbjuder, i samarbete med Escapeaway, ett stort urval av matlagningskurser och matutflykter i Sorreto och på Amalfikusten; allt från en hel veckas semester där du dagligen undervisas av en Michelin-kock, till en enkel 3-timmars kurs. Du kan också åk amed på en tur, där du får inblick i lokal matlagning via besök på en pizzeria, en ostfabrik och en familjedriven gård. Du får höra om hemligheterna bakom de italienska, nerärvda familjerecepten, och du får möjlighet att testa att laga en pizza i äkta napolitansk stil. Självklart smakar du, tillsammans med din grupp, på läckerheter som ost och olivolja under vägen. Utflykten rundas av med kaffe, dessert och en förfriskande Limoncello, som är en känd likör från området. Utflykten varar i 5 timmar, och avgång sker från Sorrento. 

Sök efter många fler utflykter på och omkring Amalfikusten på Viators hemsida. Det finns mycket att välja emellan, och din semester på den blomsterdoftande klippkusten kommer garanteras att fyllas med uppleveser. 

Ett par utvalda utflykter

Staden Amalfi var en gång i tiden en viktig maritim sjörepublik med 70 000 invånare, men det kan man inte ana idag när det är en mysig liten stad med bara 5 000 invånare. Den fruktansvärda förklaringen till detta är att stora delar av den gamla staden och dess befolkning helt enkelt gled ut i havet i samband med en jordbävning 1343. Amalfi är en vacker liten stad med soldränkta piazzor och en domkyrka, Sant’Andrea, som helt klart är värd ett besök.

Ravello är ytterligare en liten trevlig stad på Amalfikusten. Staden är känd för sina klassiska musikfestivaler till Wagners ära som avhålls i juli varje år. Positano är även den mest exklusiva staden på Amalfikusten och det är här jetsettarna håller till. Det är en vacker och trevlig stad med kyrka som även den är värd ett besök.

Sorrento ligger inte på själva Amalfikusten utan nästan på spetsen av halvön och med bra båtförbindelser till öarna Capri, Ischia och Procida. Sorrento är lite större än städerna på Amalfikusten men ändå trevlig och med många bra affärer och restauranger.

Amalfikusten är känd för sina citroner och Sorrento och Capri är kända för sin produktion av citronlikören Limoncello som med fördel kan avnjutas efter en god måltid på en trevlig piazza eller ett ställe med utsikt över havet.
 

Utflykt till Neapel

Neapel ligger cirka en timmes körning från Amalfikusten och om ditt tidsprogram tillåter det så är staden helt klart värd ett besök. Neapel kallas Italiens mest missförstådda stad och är helt klart en motsatsernas stad. Staden är känd för anarki, föroreningar och kriminalitet men samtidigt är den proppfull av överdådiga palats, barockkyrkor och stora museer. Neapels historiska centrum står med på UNESCOs världsarvslista och ett måste att besöka.

I Neapel bor omkring 3 miljoner människor och benämns ofta som Syditaliens huvudstad. Det är en storstad med livligt gatuliv och en fascinerande atmosfär. Pizzan sägs vara uppfunnen i Neapel så en sådan måste du ha tid att avnjuta på någon av de små mysiga restaurangerna.

Ett besök i Pompeji är ett måste när man befinner sig på dessa breddgrader. Det är inte bara de 2,5 miljoner tuiristerna som varje år besöker Pompeji som är fascinerade av platsen. Även ur ett arkeologiskt perspektiv är Pompeji helt ovärderligt och räknas som Europas mest imponerande arkeologiska utgrävning. Pompeji var en större romersk stad då den 79 efter Kristus blev fullständigt ödelagd och begravd efter ett utbrott av vulkanen Vesuvius. I dag kan man besöka ruinerna av Pompeji och se alla de fynd som man lyckats gräva fram.

>> Läs även om rundresor på Amalfikusten här

>> Läs mer om udflugter